Frokost og lunsj retter

Kjøleskapsgrøt, en næringsrik frokost

Kjøleskapsgrøt, en enkel, sunn og god frokost eller lunsj som gjør seg over natten.

Du får det nesten ikke enklere, og i tillegg er det så sunt og næringsrikt. Havregryn er fulle av fiber, proteinrikt, gir et stabilt blodsukker og gir god energi.

Jeg bruker også litt chiafrø i, som også er veldig næringsrike. Chiafrø er omtalt som supermat ,men helseeffekt eller ikke, så inneholder frøene mange mineraler og sporstoffer, de er rike på kalsium og magnesium, har en del jern og rikelig med flerumettede fettsyrer, deriblant vegetabilske omega-3-fettsyrer.

En spiseskje som jeg bruker i kjøleskapsgrøten gir 60 kcal, 4,5 gram fett, 5 gram kostfiber og 3 gram protein.

 

Ingredienser:

40g havregryn (glutenfri om du vil ha det)

1 ss chiafrø

1/3 (en stor ss) med kokosmelk (jeg bruker den rosa fra rema1000)

Ca 1 dl mandelmelk eller annen melk/veske eller 1 1/2 -2 dl om du ikke bruker kokosmelk

Noen frø maldonsalt

Godt med kanel og kardemomme

 

Slik gjør du:

Ha alt i en skål, eller en boks du kan ha lokk på, og bland alt med en gaffel. Sett det i kjøleskapet og la det stå natten over.

Jeg topper det gjerne med propud vanilje eller gresk yoghurt, blåbær, bringebær, moreller eller liknende og sukkerfri sjokolade granola. (Oppskrift på granolaen finner du her:SUKKERFRI SJOKOLADE GRANOLA

Du kan også bytte ut melken med eks propud pear & vanilla milkshake for en frisk og god pære smak og vanilje smak.

 

(Innlegget inneholder reklame fra Njie ?)

3 Comments

    • Sportybakerhansen

      Bare frø, de blir bløtlagt når de ligger med melk. Alt skal blandes sammen før det settes i kjøleskapet .

    • Sportybakerhansen

      De er tørre, ettersom det skal stå med veske sammen resten av ingrediensene over natten, da blir de bøtelagt ?

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

%d bloggere liker dette: