Bakst,  Frokost og lunsj retter,  Turmat

Protein scones – nydelige frokost rundstykker

Hva er vel bedre enn nybakte protein scones til frokost?

Lukten av fersk bakst er noe av det beste, og bare lukten gjør meg sulten.

Disse er også perfekte som turmat og er helt nydelige med brunost.

Matnerden som jeg er lå jeg i sengen igår når jeg skulle legge meg, og tenkte på hva jeg skulle lage idag. Da dukket lyst på scones opp. Jeg er veldig glad i proteinrundstykker og tenkte jeg kunne lage en god blanding av disse.

Proteinrundstykkene er saftige, sunne, proteinrike og gir en lav blodsukker stigning, så disse er en god base til så mye.

En god start på dagen ?

Ingredienser :

250g havregryn (glutenfri om du ønsker det)

300g cottage cheese

2 egg

Ca 1 dl eggehvite

3 ss chiafrø

3 ss (en neve) tranebær

(legg de i litt varmt vann om de er harde)

2 ss rosiner

2 ss solsikkefrø

2 -3 ss hakkede valnøtter

1ts bakepulver

En klype salt

Hakkede mandler til topping

Slik gjør du:

Forvarm ovnen på 210 grader.

Ha egg, havregryn, salt, bakepulver og cottage cheese i en bolle og bland godt med en stavmikser. (Ønsker du å få den helt klump fri fra cottage cheese, kan du begynne med å blande egg og cottage cheese før du har i havregryn og blander videre med stavmikser om du vil ha den helt klump fri).

Ha så resten av ingrediensene i og bland med en mikser eller sleiv. La deigen få svelle i ca ti minutter før du former deigen til rundstykker. Deigen kan bli litt klissete så du kan velge å bruke spisesskjeer til å forme de, eller form de som jeg gjør med hendene. Press de litt ned og strø gjerne hakkede mandler over og legg de på et bakepapir.

Stek de midt i ovnen på 210 grader i ca ti min til de er gyllne.

Ferske, nybakt bakst er selvfølgelig alltid best uansett om det er til frokost, lunsj eller kvelds. Men disse er uten tvil helt fantastiske å ha med som matpakke på tur.  De er næringsrike og gode på smak, og perfekt med syltetøy og brunost.

En god matpakke er i mine øyne, nesten like viktig som selve turen ?

Håper det smaker ?

Legg gjerne igjen en kommentar eller tagg meg med @sportybakern på Instagram og med #sportybakerhansen. Det er alltid morsomt å se når dere prøver oppskriftene mine og høre hva dere syns❤?

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *