Bakst,  Desserter,  Snacks,  Turmat

Naturlig søtet sjokolade med salt og karamellfyll. Lagd med bare 4 ingredienser

Omg, sjokolade heaven😍

Denne sjokoladen får jeg rett og slett vann i munnen av. Den smelter i munnen og er en nydelig kombinasjon av søtt og salt.

I tillegg er den naturlig søtet, lagd med bare 4 ingredienser, som du får på vanlig matvarebutikker.

Selvfølgelig kan man kjøpe en god sjokolade på butikken, men jeg er stor fan av å lage ting selv. Jeg elsker å utforske med nye smaker og kombinasjoner. Og lykken er stor når man kommer over kombinasjoner som dette, som i tillegg er så enkelt, men så utrolig GODT.

Det fine når man lager mat fra bunnen er at man vet hva det inneholder, og kan velge rene og gode ingredienser.

Så om du er klar for å lage noe godt til helgen, eller vil kose deg litt ekstra idag, det er tross alt lillelørdag. Så anbefaler jeg å teste disse 😊

 

Ingredienser:

1 stor banan

7 dadler

70 % eller 86% mørk sjokolade

3 -4 ss peanøttsmør (og maldonsalt om du har peanøttsmør uten salt

Eller

Propud sjokolade for sjokolade variant (da blir de ikke helt naturlig søtet)

 

Slik gjør du:

Jeg brukte peanøttsmøret jeg hadde hjemme, og dette var fra Green Chios og uten salt. Jeg varmet det litt opp over vannbad og hadde en klype maldonsalt over for å få salt smak. Dette trenger du ikke nødvendigvis du har ferdig saltet peanøttsmør, men smak deg til. Du kan også varme det i en kjele på svak varme eller evt i mikroen, men følg godt med. Det skal bare varmes opp for å gjøre det mykere å jobbe med.

Ta ut steinen fra dadlene, om du ikke har stein frie dadler og ha det i en bolle eller et måleglass som har plass til en stavmikser. Kok opp litt vann og hell over dadlene. Det skal så vidt dekke over dadlenn og er kun for at dadlene skal løsne litt opp. Moser de så med stavmikseren til en flytende masse.

Del opp bananen i skiver og legg en liten ts peanøttsmør på og trykk det litt ned.

Ha så over en liten ts dadelmos og sett det i fryseren.

Om du vil ha ren karamellsjokolade uten peanøttsmøret, bytter du det med propud sjokolade. Strø gjerne noen korn maldonsalt over, om du liker et hint av salt sjokolade. Det er lettest å fryse den etter du har tatt propud på banan,  ettersom det kan flyte litt, før du har på dadelmosen. Jeg måtte selvfølgelig prøve begge deler og syns begge ble veldig gode. Da spørs det bare hva du liker.

Når dadelmosen har fryst, koker du litt vann i en kjele og knekker 70% sjoklade i en skål. Smelt det så over vannbad på middels til svak varme. Om du har for høy varme på kan sjokolade klumpe seg, et lite triks da er å ha 1 ts kokosolje oppi.

Ta snacksen ut av fryseren og dypp det i den smelta sjokoladen, eller pensel det på.

Ønsker du å lage en større sjoklade kan du dele banan i skiver på langs, med samme fremgangsmåte.

Jeg skal definitivt lage denne flere ganger, og da skal jeg lage mye mer, for disse forsvinner fort 😁

Sjokoladen er helt nydelig og var perfekt å ha med som tur snacks.  Jeg pleier å ha det i fryseren, da de tiner på noen få minutter.

Innlegget inneholder produkt reklame fra Njie.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

%d bloggere liker dette: