Bakst,  Desserter,  Frokost og lunsj retter,  Kaker,  Turmat

Banan proteinbrød

Banan proteinbrød, så enkelt og så godt.

Godt modne bananer som har fått brune flekker er perfekte å bruke i bakst, eller fryse ned i biter og bruke i smoothier.

Brødet er saftig og godt i seg selv uten pålegg, og dermed perfekt å ha med på tur. Eller med pålegg som cottage cheese med hakkede mandler og litt kanel.

En annen favoritt hos mange er med proteinella eller Nugatti zero? Det er jo ingen hemmelighet at banan og sjokolade passer godt sammen ??

Jeg har gått for å lage en glutenfri variant og bruker ofte havremel eller kokosmel til dette brødet. Fiberfin gir et godt tilskudd av kostfiber og bidrar til lavere blodsukkerstigning.

Jeg har lagd brødet i to varianter, både med og uten propud vanilje i og begge variantene er veldig gode, men bruk det du har.

Ingredienser:

50g kokosmel (valgfritt mel)

50g fiberfin (valgfritt mel)

2 ss sukrin gold

3 egg eller to egg og 1-2 eggehviter

150g cottage cheese

1 moden banan

1 ts bakepulver

En liten klype maldonsalt

1 ts kardemomme

1 liten ts kanel

50g hakkede 70% sjokolade eller sukkerfri sjokolade

Til topping: 

1 banan

Hakkede mandler og eller valnøtter

Du kan også bruke 1 boks propud vanilje som gir brødet en fin vanilje søting og mer protein. Bruk da 3 egg og litt mer mel om eggene er store, og la brødet steke i ca 35- 40 minutter. (Ta evt av varmluften etter ca 20-25 minutter når du ser at brødet har fått en gyllen fin farge om det fortsatt  sitter igjen deig på kakestikka. (Rist evt på formen om du ikke har kakestikke). Sjekk brødet jevnlig for å se at det er gjennomstekt). Brødet trenger litt tid til å hvile/nedkjøling for å sette seg.

Slik gjør du:

Sett ovnen på varmluft på 200 grader.

Ha alle ingrediensene i en bolle, utenom sjokokoladen og banan og nøtter til toppingen. Bland alt med stavmikser til du får en fin og klumpfri røre.

Hakk sjokoladen i biter og bland det inn i røra.

Hell det over i en brødform med bakepapir. Del bananen i to, det legg i formen og trykk den litt ned. Hakk litt mandler og gjerne valnøtter og strø over.

Stek det i ovnen i ca 25-30 minutter, til brødet er gyllent og fast. Jeg bruker alltid en kakepinne for å sjekke om brødet/kaker er gjennomstekt. Skru av varmluften etter ca 20-25 minutter om brødet er gyllent men ikke gjennomstekt.

Når brødet er ferdig

Brødet er full av god næring og smaker nydelig. Den perfekte kveldsmaten om du får lyst på noe godt ?

Man kan nesten se på bildet at brødet er saftig ?

Som nevnt over tidligere syns jeg brødet er godt i seg selv, men er også nydelig med både cottage cheese, hakkede mandler og kanel.

Og ikke minst sjokoladepålegg om du vil ha det lille ekstra ?

Håper det smaker ?

[Annonse: fiberfin, protein pulver og søtning får du hos tights.no]

Følg meg gjerne på Instagram @sportybakern for mer inspirasjon på trening og kosthold og sunnere bakst og snacks. Og tagg meg gjerne, det er alltid koselig å se når dere prøver oppskriftene mine ?❤ #sportybakerhansen

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *