Sukkerfri sjokolademuffins med karamellfyll ? De er også proteinrike og glutenfri.
Saftig sjokolademuffins med karamellfyll, en helt nydelig kombinasjon ?
Hvem vil vel ikke ha en sunnere dessert man faktisk kan spise med god samvittighet?
Jeg er glad i å lage blodsukkervennlig mat, som i tillegg gjerne er proteinrik. Dette for at det blir tilnærmet et næringsrikt måltid. På den måten er det absolutt ikke noe problem å forholde seg til en dessert hver dag.
Muffinsene er både glutenfri og uten raffinert sukker. Dadlene er selvfølgelig søte og kan påvirke blodsukkeret, men som alt annet bør man også tenke alt med måte?
Søtpoteten gjør muffinsene ekstra saftig og mer næringsrike.
Ingredienser:
200g most kokt søtpotet
1 boks propud vanilje
2 scoop whey sjokolade protein
50g havremel
30g kokosmel
50 g raw kakao
60 g sukkerfri sjokolade (jeg bruker den fra funksjonell mat eller 70% sjokolade
40g sukrin gold
1ss fibersirup clear
2 egg
1 ts bakepulver
Karamellfyllet:
11-12 dadler (uten stein)
5-6 ss kokt vann
Slik gjør du:
Sett ovnen på 200 grader
Kok biter av søtpoteten mør og lag mos av den, så den blir helt klumfri. Du kan fint koke søtpoteten dagen før og ha den i kjøleskapet, men pass på at du heller av alt vannet. Så har du kokt søtpotet til overs, kan du bruke det til en herlig dessert ?
Smelt sjokoladen over vannbad, eller ha ca 2 ss varm kaffe over så det smelter.
Ha alle ingrediensene i en bolle og bland det med en kjøkken visp.
Jeg bruker stort sett alltid amerikanske muffinsformer, da de er litt stivere og i tillegg store og solide.
Ha kokt vann over dadlene og la de bløtes litt opp, før du lager mos av det med en stavmikser.
Hell så røra over i muffinsformene, ca 2/3 deler og lag et hull i midten med to skjeer.
Ha litt røre igjen til å fylle over hulet etter du har hatt oppi fyllet. Fyll så hullet med ca 1 ts karamellfyll og ha litt røre over så det blir et lokk.
Bakst er alltid best når de er nybakt, selv om disse var like saftig dagen etter også. Men ønsker du den fersk kan du faktisk fryse den ned i muffinsformen med røra. La den enten stå ca to timer før du steker den, eller som jeg gjorde nå og frøys noen ned, tok de opp ca 2 timer før jeg skulle steke de og oppholdt de kaldt når jeg så de begynte å tine. (Å fryse de ned i ca 2 timer er også et tips for å få sjokoladfondant perfekt, det er tilnærmet lik steketid også).
Stek muffinsene på nederste rille i ca 8-10 minutter. Her vil det variere litt fra ovn til ovn. Mine ble perfekte på 9 minutter, da slapp den muffinsformen på siden men var tydelig saftig. Disse blir nok ganske saftig pga søtpoteten uansett, men best når de ikke er stekt for lenge.
Muffinsene på bildet har vært fryst som røre, men som dere nesten kan se, var det veldig saftige for det.