Desserter,  Is og sorbet,  Julekaker og snacks,  Sjokolade,  Snacks,  Uncategorized

Sjokolade fudge – melkefri og sukkerfri

Sjokolade er populært hos mange og med god grunn, for dette er godt. Men om du har melke allergi, er ikke utvalgte så stort. Jeg prøvde meg derfor på en variant, for å ha et alternativ til melkeallergikerne. Disse ble resultatet ?

Lag gjerne sjokoladen dagen før eller noen timer før du skal servere den, ettersom den må stivne.

Jeg satte sjokoladen i fryseren og har oppbevart de der. De smelter muligens noe fortere enn fudge med melk, men etter min mening er de virkelig et godt alternativ.

Du kan også velge å servere den som en is ?

Jeg liker som sagt å lage litt sunnere varianter, som er mer blodsukkervennlig, noe også disse er.

Ingredienser:

1 1/2 boks kokosmelk (den fete fra kiwi)

100g fibersirup clear

30 g sukrin gold

15 g smør

80g 70% sjokolade eller sukkerfri/ melkefri sjokolade*

1 scoop MyoCollagen (ikke et must, jeg tilfører det bare for å øke næringen)

1/2 ts kardemomme

En klype maldonsalt

Et knivsådd chili

Jeg toppet de med litt sukkerfri brente mandler.

*lag evt en sjokoladebase av 50g kakaomasse, 25g kakaosmør og ca 20g agave/yacon/sukrin goldsirup. Kakao er økologisk og melkefri, så denne basen kan du bruke til all sjokolade du vil lage selv. Jeg dobler som regel oppskriften.

Slik gjør du:

Ha alt utenom sjokoladen og krydderet i en bolle som tåler sterk varme. Sett den i mikroen på full styrke i ca 15 minutter. Jeg tok den ut halvveis og rørte litt rundt i den. Ha så i resten av ingrediensene og bland godt. Hell det over i en liten form med bakepapir eller fryse aluminiumspapir, jeg brukte en firkantet ildfastform som jeg hadde lokk til. Formen avgjør hvor høy sjokoladen blir. Strø gjerne litt hakkede mandler eller sukkerfri brente mandler over. Sett det kaldt, evt i fryseren til det har stivnet.

Oppbevar det i fryser eller kjøleskap om du har noe å fryse igjen ?

Her er den ferdig stivnet og fryst, og klar for å deles opp.

Du kan også velge å servere den som is, men da ville jeg i tillegg ha vispet inn 1-2 eggeplommer i røra før du fryser den ned.

Jeg hadde denne blandingen av sukkerfri mandler igjen fra en annen dessert i jula.

Oppskrift og fremgangsmåte på den: 

Sett ovnen på 180 grader.

Ca 250g hakkede mandler

4ss smør

4 ss sukrin gold

En stor ss honning (dropp den om du vil ha det helt sukkerfri)

1 – 1 1/2 ss kanel

1 ts kardemomme

1ts nellik (dropp denne om du er ferdig med julesmaken 😉 )

1 klype maldonsalt

Smelt smøret og tilsett alle ingrediensene, tilsett mandlene til slutt og bland godt. Stek det i ca 5 minutter, det skal bare smelte sammen og bli litt gyllent.

Det passer også perfekt som topping på eks smoothies, puddinger, is og frukt.

Håper det smaker ?

For flere sjokoladeoppskrifter søk på sjokolade i søkefeltet ?

Innlegget inneholder reklame fra økosjokolade. Bruk koden SPORTYBAKEREN å få 15% rabatt på alt i nettbutikken. Økosjokolade.no

Følg meg gjerne på Instagram @sportybakern for mer inspirasjon på trening og kosthold og sunnere bakst og snacks.  #sportybakerhansen

Det er alltid morsomt å se når dere prøver oppskriftene mine ❤?

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *