
Pannekaker ? det passer til en hver anledning ?
Pannekaker en stor favoritt hos store og smÄ?
Idag er den internasjonale pannekakedagen. I tradisjonstro lagde man pannekaker tirsdagen etter fastelaven for at man skulle fetes opp, og kvitte seg med egg og smĂžr til fasten.
Selv elsker jeg pannekaker og lager det gjerne som dessert, eller mest av alt til kveldsmat.
Fra jeg var liten har favoritten min vÊrt pannekaker med blÄbÊr og bacon om jeg lager det til middag.
NÄ lager jeg det oftere som en god helgefrokost eller til kveldsmat med eks is, gresk yoghurt, propud eller cottage cheese og bÊr eller eks Nugatti zero pÄ. Da fÄr man i seg litt proteiner og samtidig ogsÄ dekt sÞtbehovet som ofte kan melde seg pÄ kvelden.
Nederst i innlegget ser du forslag til hvordan du kan servere de.
Oppskriften er til en stor porsjon, men du ser mengde forholdene sÄ du kan tilpasse mengden.
Ingredienser:
6 egg
6 dl valgfritt mel, jeg bruker gjerne bokhvete eller lyst glutenfritt mel
ca 1- 1,2 l valgfri melk (ikke ta alt med en gang).
En klype salt
1 ts kardemomme (jeg bruker gjerne det uansett om det er til dessert eller middag).
SmĂžr, melange eller kokosolje til steking.
â
Slik gjĂžr du:
Visp sammen alle ingrediensene til en glatt rĂžre, la pannekakerĂžren svelle i ca 10 min.
Stek pannekakene pÄ middels til varm stekepanne med litt smÞr eller olje.
Brett sammen de stekte pannekakene og legg de gjerne over i et ildfast form og dekk til med aluminiumsfolie.




Avokado, hvitost, kokt skinke og ruccola. Og cottage cheese med sukkerfritt eplesyltetĂžy mandler og kanel.


Om du heller vil lage tykkere protein pannekaker finner du oppskrift pÄ det her: http://protein-bananpannekaker-%f0%9f%a4%a9


Flere varianter og forslag ser du i innlegget.
HÄper det smaker ?
Legg meg gjerne igjen en kommentar eller tagg meg med @sportybakern pÄ Instagram og med #sportybakerhansen.
Det er alltid morsomt Ä se nÄr dere prÞver oppskriftene mine �

