
Proteinbrød/kake med coockie dough eller bringebær 😍
Et proteinbrød de fleste vil like. Den er sukkerfri, proteinrik, enkel å lage og ikke minst god.
Perfekt å ha med som turmat, påfyll etter trening, kveldsmat om du har lyst på noe godt eller bare som lunsj eller som snacks til kaffen.
Jeg har lagd den i flere varianter, og denne må sies å være en av de beste, da stort sett alle liker sjokolade.
Brødet er godt i seg selv, så man må ikke ha noe på. Noe som gjør det enkelt å ha med til feks after workout eller på tur.
De fleste liker å lage retter som går raskt, og jeg lager denne på ca 30 min fra jeg begynner til den er ferdig stekt.
(Innlegget inneholder reklame fra Njie).
Ingredienser:
50g valgfritt mel (jeg bruker havremel)
1 scoop vanilje proteinpulver / ikke et must om du ikke har.
(jeg brukte vanilje protein fra body science)
2 egg
1-2 eggehviter (trengs ikke, men ha da bare 3 ss cottage cheese om du ikke bruker det)
4 ss cottage cheese
1 ts bakepulver
1/2 stor banan eller 1 liten/
eller 2ss sukrin gold
1 propud cookie dough proteinbar (valgfritt)
40-60 g hakket 70% sjokolade
Ca 1 ts kanel
Ca 1/2 ts kardemomme
Evt 100g bringebær det gjør den ekstra frisk og syrlig
Om ønskelig er det godt med hakkede mandler til topping
Slik gjør du:
Sett ovnen på 200 grader. Hakk sjokoladen i små biter, og del proteinbaren i skiver og del de i to. Ha cottage cheese, banan, eggehviter og egg i en bolle og bland det med en stavmikser, til du får ut klumpene. Ha i resten av ingrediensene og bland godt.
Legg bakepapir i en brødform og hell røren over. Stek den midt ovnen i ca 15-20 minutter.
Brødet er som sagt godt i seg selv, men er ekstra godt toppet med feks Nugatti zero, cottage cheese med sukkerfritt syltetøy eller bare cottage cheese med kanel.
Brødet er også veldig godt med bringebær, det gir en syrlig og frisk smak. Bruk da ca 100g bringebær (du kan fint bruke frosne).

