Bakst,  Desserter,  Kaker,  Snacks

Sukkerfri kokosboller 🤗 Sunnere snacks og veldig godt 👌

Onsdag og lillelørdag 🤗

Kokosboller er en slager hos store og små og med god grunn. Følelsen av at sjokoladen knaser og man kjenner det luftige eggehviteskummet og sjokoladen smelter i munnen er helt nydelig.

De er kalorifattige og kan nytes med god samvittighet.

Jeg har lagd disse før, også i form av kake men har ikke delt oppskriften før nå. Se nederst i innlegget for kokosbollekake.

Denne gangen testet jeg også ut en ny smak, med salt lakris. Den ble helt nydelig og smakte som hockeypulver. I mine øyne er salt og søtt er aldri feil😍

Velger du sukkerfri sjokolade og dropper honningen, får du de helt sukkerfri. Personlig er jeg mest glad i mørk 70 eller 86% sjokolade.

Det er enkle og lage, men et lite tips er å ha ekstra plass i fryseren for å gjøre prosessen raskere.

Det varmer alltid bakerhjertet å se at baksten faller i god smak ❤

 

Ingredienser:

3 eggehviter

4 plater gelatin

3 ss sukrin melis eller 2 ss sukrin+

3 ss vann

Litt kanel

1 ts honning for en rundere smak

70% eller 86% sjokolade eller helt sukkerfri sjokolade

1ts cocosa ekstra virgin olje

Kokosmasse til topping

Denne gangen doblet jeg oppskriften for å teste ut den nye smaken og i tillegg lage en kokosbollekake. (Jeg brukte da nesten 1ss honning da det balanserer smaken, men er absolutt ikke nødvendig).

Du kan også bare bruke honning som søtning om du ikke er glad i å bruke kunstig søtning.

 

Slik gjør du:

Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 6 minutter. I mellomtiden stivpisker du eggehvitene og tilsetter søtningsstoffene, kanel og til slutt honning om du ønsker det.

Press vannet ut av gelatinplatene, og kok opp litt vann. Hell så over 3 ss kokende vann over gelatinen og rør med en skje. Hell det så over i en stråle mens du pisker eggehvite blandingen litt til. Det vil da bli en blank og skinnende masse.

Ønsker du smaken av salt lakris kan du enten dele massen i to for begge variantene eller bare blande inn smakene. Jeg delte massen i to og hadde halve massen rett i en sprøytepose (evt en brødpose) og brukte 1 god ts lakrispulver og en liten klype maldonsalt i resten og pisket det inn.

Jeg syns kokosbollene er best med kjeksbunn for mindre kliss og litt mer å tygge i. Eller bare dypp bunnen også i smeltet sjokolade,  da blir det mer som sjokoladeskum / bamsemums.

Til kjeksene har jeg brukt oppskriften jeg bruker på sukkerfri sjokoladegranola som du finner her: SUKKERFRI SJOKOLADE GRANOLA

Jeg pleier å slå de sammen og forme noen kjeks ut av granola massen, ved å presse massen ut og trykke ut noen kjeks med et lokk. Stek de på ca 160 grader i ca ti minutter. Det kan være en fordel å lage disse litt i forkant så de er kjølt ned før du har massen på.

Sprøyt så eggehvitemassen på kjeksene / evt bare på et bakepapir. Sett det så i fryseren / evt kjøleskapet så det stivner. Min erfaring er at de er enklest og jobbe med i fryst tilstand for å unngå at de smelter når sjokoladen kommer på. Jeg tar derfor bare ut halvparten av gangen mens jeg har sjokoladen over.

 

Smelt så sjokoladen med cocosa oljen i et vannbad ( kok vann i en kjele og ha en bolle over med sjokoladen i).

Dypp så kokosbollen i sjokoladen og strø kokosmasse over før du setter det til avkjøling.

Kokosbollene holder seg godt i fryseren og er fin snacks å ha i bakhånd om søtbehovet melder seg.

En perfekt hverdagsdessert.

For å lage kokosbollebake, hadde jeg sukkerfri sjokoladegranola som bunn (trenger ikke å steke den, evt bare noen minutter) for en søtere og syrligere variant kan du ha i 3 ss presset appelsin og 1 ss honning. Jeg presset det i en brødform, pass på at du får en tynn bunn. Sprøyt så massen over. Ha den i fryseren, når den er klar smelter du som over her, sjokoladen og har litt kokosmasse over.

Du kan som sagt bare smelte ekstra sjokolade som bunn til kokosbollene og kaka, men jeg syns kjeksbunnen gir det lille ekstra.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *