Middager,  Uncategorized

Nakkekoteletter og ovnsbakte grønnsaker med søtpotetmos 🤗

Nakkekoteletter og grønnsaker med søtpotetmos, er en enkel og god middag.

Ved å ovnsbake kjøttet og grønnsakene, gjør middagen seg nesten selv.  I tillegg blir kjøttet mørere og saftig ved å ovnsbake det. Du rekker fint å henge opp en vask eller som meg, dusje etter treninga, mens middagen gjør seg ferdig.

Jeg syns koteletter generelt er best når det ovnsbakes og da helst i stekepose, for å holde på saftene.

For dere som har sett flere av rettene mine, så bruker jeg ofte søtpotet. Jeg elsker smaken, og syns det passer til så mye.

Denne gangen har jeg også lagd en liten filmsnutt på prosessen. Legg gjerne igjen en kommentar om det er noe dere vil ha mer av det.

Bruk gjerne #sportybakerhansen eller tagg meg i innlegg @sportybakern om dere prøver oppskriftene mine, så koselig å se når de blir brukt 😊

 

Ingredienser :

Nakkekoteletter

Ca 500 g Søtpotet

Sopp

Gulrøtter

Gul og rød paprika

Sjarlott løk

Tomat

Maldonsalt, pepper og rosmarin

Muskatnøtt til søtpotetmosen

Om ønskelig, kraft til søtpotetmos , men ikke nødvendig.

 

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 grader.

Ha litt olje/ smør i en ildfast form eller i en stekepose. Jeg hadde ikke det tilgjengelig nå, så her ble det en ildfast form med aluminiumsfolie over. Skrell noen gulrøtter og del de opp i biter. Legg så nakkekotelettene i formen, og legg gulrøttene rundt. Strø litt maldonsalt, pepper og rosmarin over.  Vask paprikaen og tomaten, og del paprikaen i biter. Tomaten lager du bare et kryss i midten med kniven. Legg alt på et bakepapir ved siden av den ildfaste formen /stekeposen med kjøttet.  Dekk den ildfaste formen med aluminiumsfolie for å få mest mulig saftig kjøtt. Ha evt alt i stekeposen om den er stor. Sett det i ovnen og stek  det i ca 30 minutter.

Mens det steker, skreller du søtpoteten, deler den i biter og har det i kokende vann. La det koke i ca ti minutter til poteten er mør. Hell av vannet og strø maldonsalt og muskatnøtt over. Bland i litt kraft, for å få den enda mer næringsrik, evt 1 ss smør og mos alt. Jeg bruker ofte en stavmikser. Jeg blander også i kraft fra kjøttet når det er ferdig, så det er greit at mosen ikke er for bløt før det. Evt at du moser alt når kjøttet er ferdig. Jeg brukte ca 500g søtpotet til 2 personer.

Del soppen i skiver og stek det i stekepanne, først i tørr panne for å få ut vannet. Så i litt smør, og krydre til med salt og pepper.

Sjalottløken klemmer du bare ut av skallet når den er stekt.

Server gjerne med tyttebærsyltetøy til.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *