Frokost og lunsj retter,  Middager,  Salater

Kylling og quinoasalat

Kylling og quinoasalat, en enkel, sunn og smakfull middag.

Idag var ikke matlysten helt på topp og da var det perfekt med en salat.

I tillegg var kjøleskapet fylt opp med salat og grønnsaker, så det var fint å få brukt litt opp. Jeg syns hvertfall at ikke alle salat typer som eks ruccola holder seg så godt.

Kylling er noe jeg bruker en del av, men jeg prøver stadig å variere måten å bruke det på og teste ut nye retter.

Dagens smaks kombinasjoner falt virkelig i smak og vil være noe jeg kommer til å lage igjen, for dette var godt.

Ingredienser:

Kylling (250g)

4-5 pepperoni skiver i strimler

Ruccola salat og salat mix (bruk det du har)

Agurk i strimler

2 soltørkede tomater i biter *

1/2 avokado i skiver

Fetaost i biter (mine lå i basilikumlake)

Salt, pepper og rosmarin til krydring.

Fersk basilikum

1 dl Quinoa + 2 dl vann og litt salt

*Quinaen rekker til 2 porsjoner til meg. Jeg lager alltid slik at jeg har litt til lunsjsalaten dagen etter.

*Er du ikke glad i soltørkede tomater, kan du bytte det ut med jordbær. Det blir selvfølgelig en annen smak, men det passer godt til de andre ingrediensene.

Idag lagde jeg bare til meg selv, så jeg skriver bare ingrediensene til en. Så får dere tilpasse etter hvor mange dere er.

Slik gjør du

Begynn med å koke opp vann og tilsett quinoa når det koker. Sett ned plata og la det småboble uten lokk i ca ti minutter. Rør litt i den på slutten og la den hvile.

Stek kyllingstrimlene i litt olje på middels til svak varme i ca 3 minutter på hver side. Da blir den stekt, men ikke tørr. Krydre til med salt, pepper og rosmarin.

I mellomtiden vasker du deler opp resterende ingredienser slik det er beskrevet.

Finhakk eller klipp evt opp basilikumen i en kopp og bland det med quinoaen.

Ha i pepperoni strimlene med kyllingen så den blir litt crispy og gir god smak til kyllingen.

Server litt av alt eller bland alt i en bolle.

En enkel smakfull, sunn og god middag.

Er du en som må ha dressing til? Da er dette et godt forlag:
Litt kesam eller creme fraiche (ca 2dl), 1-2 presset hvitløkfedd, hakket fersk basilikum eller koriander, smak til med maldonsalt og pepper.

Ha evt bare litt god olivenolje over.

Håper det smaker ?

Følg meg gjerne på Instagram @sportybakern for mer inspirasjon på trening, kosthold, sunnere bakst og snacks. Eller legg gjerne igjen en kommentar her, det er alltid koselig å høre hva dere syns❤

Bruk gjerne #sportybakerhansen om dere lager noe.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *