Middager,  Vegetar

Spicy, enkel og god kylling middag ? Retten kan på enkeltvis lages som ren vegetar

Kylling lager jeg hele tiden, men jeg pr√łver √• bytte p√• hvordan jeg tilbereder det s√• jeg ikke blir lei.

Som vanlig har jeg også fokus på at det skal være enkelt å lage, sunt og godt.

Her om dagen fikk jeg lyst på noe spicy og gikk for en kjent variant med blant red currey paste. Forskjellen denne gangen var at jeg brukte fettyccine istedenfor pasta eller ris.

Disse er lagd av gr√łnne soyab√łnner som er veldig rike p√• protein (hele 45g per 100g), noe som er ekstra fint om du vil lage det uten kylling og som vegetar. For selv om man ikke spiser kj√łtt, fisk osv, er det viktig √• f√• i seg alle n√¶ringsstoffene som blant annet protein.

Denne gangen har jeg også lagt ved en liten videosnutt om fremgangsmåten.

 

Ingredienser:

( Til to porsjoner)

400g Kylling

3 sopp

1 liten gul paprika

1/2 squash

8-10 små tomat

3-4 Hvitl√łksfedd

1/2 R√łd chili

1/2-2/3 boks Kokosmelk¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† (jeg bruker den r√łde fra rema1000)

Ca 100 g Fettyccine

1 -1,5 ss Red currey paste

Ristede pinjekjerner

Olje til steking og maldonsalt og pepper

Det er også godt med fersk koriander og basilikum til.

Slik gj√łr du:

Del soppen i biter og stek de p√• h√ły varme s√• vannet trekkes litt ut, ha i en bit sm√łr eller olje, krydre til med salt og pepper og ha det over p√• en talerken. Del s√• kyllingen opp i biter og stek den i noen minutter. Skyll og del opp squash, paprika og chili i biter.

Krydre til kyllingen med salt og pepper og ha det over på talerken med soppen.

Kok opp litt vann og ha oppi Fettyccinen/pastaen.

Ha litt olje i en stekepanne, knus 3-4 hvitl√łksfedd og ha de oppi panna p√• middels varme og fres det sammen gr√łnnsakene i ca 2-3 minutter. Ha oppi tomaten siste minuttet. Ta s√• ut hvitl√łken og skallet og ha gjerne selve hvitl√łken oppi sammen resten igjen. Tilsett s√• kyllingen og soppen, hell over kokosmelken og tilsett red currey paste.

La dette stå å surre noen minutter.

 

I mens heller du av vannet på Fettyccine (pastaen) og skyller det fort i kaldt vann, da stopper dampingen/kokeprosessen.

Topp gjerne retten med ristede pinjekjerner og fersk basilikum og koriander.

 

For de som lurer ser pakken til Fettyccine slik ut: ?

√ėnsker du √• lage retten som vegetar f√łlger du bare fremgangsm√•ten over, men tilsett ogs√• gjerne blomk√•l og gulrot.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *