
Hjemmelagd lasagne ?
Lasagne er noe både store og små ofte er glad i og med god grunn, for dette er godt.
Jeg syns som vanlig at hjemmelagd er best, og selv om det tar litt tid, så er det verdt det.
Jeg lager gjerne litt ekstra når jeg lager lasagne og fryser den i bokser eller aluminiumsformer. Så er det bare å ta opp dagen før eller på morgningen, så er en nydelig middag klar på noen minutter.
Jeg må også si at jeg nesten syns lasagne er best dagen etter, fordi den da har fått satt seg ekstra godt.
Om du ikke er så glad i pasta kan du fint bytte ut platene med lomper eller squash. Bruker du squash deler du den på langs ca 1/2 – 1 cm tykk. Tørk de gjerne litt i ovnen med litt salt før du har bruker de i lasagnen for å få ut litt av vannet. Om du ikke venter lenge nok med å dele opp lasagnen, kan det likevel gjøre lasagnen bløtere om du bruker squash.
Ingredienser:
Kjøttsaus
600 g karbonadedeig / evt kjøttdeig
3-4 hvitløksfedd
1- 2 Store sopp
1 stor fin hakket sjalottløk
1 boks hakkede tomater med oregano og hvitløk
1/2 fin hakket rød chili (ikke nødvendig men gir en litt spicy tutch om du liker det)
1 ,5 ts spisskummen
1 ts oregano
Ca 1 ts kvernet pepper
1 bunt fersk basilikum
4 mellomstore tomater
Olje til steking
Maldonsalt
Om du har god tid, slik jeg hadde nå, gir det en veldig god aroma å koke inn ca 0,5 -1 dl rødvin i kjøttsausen, ha da i ca 1/2 ts sukker.
Hvitsaus/oste saus
6 dl valgfri melk
2 ss potetmel /hvetemel
1 ss smør
1 ts muskatnøtt
Litt pepper og en god klype salt.
7-10 Pastaplater
Ost til topping ca 150g og evt til sausen, cottage cheese kan gjerne brukes i sausen.
Slik gjør du:
Børst og del soppen i to og i skiver. Ha litt olje i en stekepanne og stek soppen. Skrell løken og fin hakk den i små biter. Ta av skallet på hvitløken, press den og stek løken og hvitløken gyllent på middels varme sammen soppen. Krydre til med salt og pepper. Tilsett så karbonadedeigen og bland godt.
Hakk chilien i små biter og ha det over kjøttet sammen de hakkede tomatene og evt rødvinen, og krydderet. Del 2 tomater i biter og ha to i en bolle med basilikumen og mos det med en stavmikser. Hell det over kjøttblandingen og la det surre litt, jo lengre det får stå jo mer setter smakene seg og får kokt inn i kjøttet.
Sett ovnen på 200 grader.
I mens kan du lage hvitsaus/ostesausen. Ha litt melk i en shaker eller kopp med lokk, ha i melet og rist. Smelt smøret i en kjele, ha i mel og melkeblandingen og tilsett resten av melken mens du rører med en visp. Kok opp og tilsett krydderet. Om du vil ha i ost, noe som er best. Så har du dette i nå, rør det godt inn og sett det til side.
Om du ikke har shaker, kan du smelte smøret, røre inn melet å tilsette litt og litt melk.
Ta frem en ildfast form. Om det er mye væske i kjøttblandingen kan du helle litt over i bunnen av formen. Legg så lagvis med pastaplater/lomper/squash, hvitsaus og kjøttblandingen. Avslutt med hvitsaus og ost på toppen.

Stek lasagnen midt i ovnen i ca 30 minutter til osten er gyllen. La den gjerne stå litt hvertall 10 minutter for å få satt seg litt og for ikke være så varm.

Server gjerne med en lett salat til.

På bildet under her kan du se lasagnen dagen etter, og du kan se at den har fått satt seg nye mer.

Håper det smaker ?
Legg meg gjerne igjen en kommentar eller tagg meg med @sportybakern på Instagram og med #sportybakerhansen.
Det er alltid morsomt å se når dere prøver oppskriftene mine ❤?

