Desserter,  Snacks,  Uncategorized

Sukkerfri sjokolade med salt karamell 🤩

Sjokolade med salt karamell må være noe av den beste sjokoladen 🤩

Jeg er en av de som er mer glad i salt, enn søtt, men blandingen av søtt og salt, da gjerne karamell er en innertier her 🤤

Disse er også sukkerfri, som gjør at de ikke påvirker blodsukkeret. Mange spør om de er sunne og det er de ikke, men de er et sunnere alternativ. Er du opptatt av kcal eller vektnedgang kan det være en fordel med sukkerfrie alternativer.

Jeg lever etter regelen, alt med måte. Det være seg sukkerfritt eller ei.

Jeg er ikke så glad i at det blir for søtt, så mye av det jeg lager er ikke veldig søt i smaken.

Denne karamellsausen bruker jeg som base til flere kaker og sjokolader.

Ingredienser :

Sukkerfri eller 70% sjokolade ca 150g 1 ts cocosa ekstra virgin oil

Om du ikke er så glad i mørk sjokokolade, bruker du en lysere sukkerfri sjokolade eller har i litt sukrin pluss evt 1-2 ss honning (da blir den ikke helt sukkerfri)

Karamellsausen:

1 boks usøtet vikingmelk
Ca 50g sukrin gold
15g smør
15g yaconsirup evt 1 ss fibersirup clear
1ts maldonsalt

Ønsker du den søtere kan du minske væsken (viking melk) til ca 2dl, men ha da i bare ca 40g sukrin gold.

Jeg har lagd de uten både fibersirupen både gold og clear, så det funker også bra om det er ønskelig. Basen til karamellen er vikingmelk, smør, salt og sukrin gold, så man kommer langt med de ingrediensene 😊

Slik gjør du :

Finn frem en bolle som tåler sterk varme og ha i ingrediensene til karamellsausen. Sett bollen i mikroen på full varme i ca 5 min.

Smelt så sjokoladen og cocosaen i en bolle over vannbad. Ikke la vannet koke om du har den over en kjele med vann.

Når sjokoladen er smeltet heller eller pensler du silikon former, så det dekkes godt. Pass på å ha et ekstra godt lag nederst, så det ikke knekker opp når du skal trykke sjokoladen ut av formen. Sett det så gjerne i kjøleskapet eller fryseren så sjokoladen stivner.

Ta så bollen fra mikroen ut, rør i den og sett den inn på nytt. Nå må du følge med så det ikke blir brent. Sausen er klar når du har en yoghurt lignende konsistens.

La gjerne sausen kjøle seg ned litt før du heller det over i silikon formen med sjokolade. Avslutt til slutt med et godt lag smeltet sjokolade og sett det kjølig, gjerne i fryseren.

Sjokoladen er god nærmest som is om du spiser den rett fra fryseren, men er best når den er tint noen minutter.

En annen himmelsk sjokolade med nesten helt de samme ingrediensene, er disse sjokolade trøflene som er en av mine favoritter http://sukkerfri-sjokoladetrofler-med-karamell-og-havsalt

Sukkerfri trøfler som smelter på tunga

Eller disse super enkle sjokolade snacksene av mandler som du lager på bare noen minutter http://sjokoladesnacks-i-forskjellige-smaker-sunnere-julegodt-pa-en-to-tre

Favorittsmakene min er lakris og kanel. Jeg bruker dette lakrispulveret til bakst.

Disse forsvinner fort, så jeg lager alltid dobbel porsjon. Er du en av de som lager gaver, er dette noe som vil falle i smak hos de fleste 😊

Håper det smaker 🤗

Legg gjerne igjen en kommentar eller tagg meg med @sportybakern eller #sportybakerhansen

Det er alltid morsomt å se når dere prøver oppskriftene mine ❤🙏

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *