Desserter,  Julekaker og snacks,  Sjokolade,  Snacks,  Uncategorized

Sukkerfri sjokolade med salt karamell ?

Sjokolade med salt karamell mÄ vÊre noe av den beste sjokoladen ?

Jeg er en av de som er mer glad i salt, enn sĂžtt, men blandingen av sĂžtt og salt, da gjerne karamell er en innertier her ?

Disse er ogsÄ sukkerfri, som gjÞr at de ikke pÄvirker blodsukkeret. Mange spÞr om de er sunne og det er de ikke, men de er et sunnere alternativ. Er du opptatt av kcal eller vektnedgang kan det vÊre en fordel med sukkerfrie alternativer.

Jeg lever etter regelen, alt med mÄte. Det vÊre seg sukkerfritt eller ei.

Jeg er ikke sÄ glad i at det blir for sÞtt, sÄ mye av det jeg lager er ikke veldig sÞt i smaken.

Denne karamellsausen bruker jeg som base til flere kaker og sjokolader.

Ingredienser :

100g kakamasse

50g kakaosmĂžr

30 g agavesirup

Eller smelt 70% sjokolade ca 150g eller sukkerfri sjokolade, + 1 ts cocosa ekstra virgin oil

Om du ikke er sÄ glad i mÞrk sjokokolade, bruker du en lysere sukkerfri sjokolade eller har i litt sukrin pluss evt 1-2 ss honning (da blir den ikke helt sukkerfri)

Karamellsausen:

1 boks usĂžtet vikingmelk
Ca 50g sukrin gold
15g smĂžr
15g yaconsirup evt 1 ss fibersirup clear
1ts maldonsalt

Ønsker du den sÞtere kan du minske vÊsken (viking melk) til ca 2dl, men ha da i bare ca 40g sukrin gold.

Jeg har lagd de uten bÄde fibersirupen bÄde gold og clear, sÄ det funker ogsÄ bra om det er Þnskelig. Basen til karamellen er vikingmelk, smÞr, salt og sukrin gold, sÄ man kommer langt med de ingrediensene ?

Slik gjĂžr du :

Finn frem en bolle som tÄler sterk varme og ha i ingrediensene til karamellsausen. Sett bollen i mikroen pÄ full varme i ca 5 min.

Smelt sÄ ingrediensene til sjokoladetrekket (evt sjokoladen og cocosaen) i en bolle over vannbad. Ikke la vannet koke om du har den over en kjele med vann.

NÄr sjokoladen er smeltet heller eller pensler du silikon former, sÄ det dekkes godt. Pass pÄ Ä ha et ekstra godt lag nederst, sÄ det ikke knekker opp nÄr du skal trykke sjokoladen ut av formen. Sett det sÄ gjerne i kjÞleskapet eller fryseren sÄ sjokoladen stivner.

Ta sÄ bollen fra mikroen ut, rÞr i den og sett den inn pÄ nytt. NÄ mÄ du fÞlge med sÄ det ikke blir brent. Sausen er klar nÄr du har en yoghurt lignende konsistens.

La gjerne sausen kjĂžle seg ned litt fĂžr du heller det over i silikon formen med sjokolade. Avslutt til slutt med et godt lag smeltet sjokolade og sett det kjĂžlig, gjerne i fryseren.

Sjokoladen er god nÊrmest som is om du spiser den rett fra fryseren, men er best nÄr den er tint noen minutter.

En annen himmelsk sjokolade med nesten helt de samme ingrediensene, er disse sjokolade trĂžflene som er en av mine favoritter http://sukkerfri-sjokoladetrofler-med-karamell-og-havsalt

Sukkerfri trÞfler som smelter pÄ tunga

Eller disse super enkle sjokolade snacksene av mandler som du lager pÄ bare noen minutter http://sjokoladesnacks-i-forskjellige-smaker-sunnere-julegodt-pa-en-to-tre

Favorittsmakene min er lakris og kanel. Jeg bruker dette lakrispulveret til bakst.

Disse forsvinner fort, sÄ jeg lager alltid dobbel porsjon. Er du en av de som lager gaver, er dette noe som vil falle i smak hos de fleste ?

For flere sjokoladeoppskrifter sÞk pÄ sjokolade i sÞkefeltet ?

HĂ„per det smaker ?

Innlegget inneholder reklame fra Þkosjokolade. Bruk koden SPORTYBAKEREN Ä fÄ 15% rabatt pÄ alt i nettbutikken. Www.Þkosjokolade.no

FÞlg meg gjerne pÄ Instagram @sportybakern for mer inspirasjon pÄ trening og kosthold og sunnere bakst og snacks. #sportybakerhansen

Det er alltid morsomt Ă„ se nĂ„r dere prĂžver oppskriftene mine ❀?

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *