Middager

Kylling med ovnsbakte poteter og grønnsaker -en god helgemiddag

Kylling med ovnsbakte poteter og grønnsaker, en middag som alltid frister.

Nå er det helg og da er det godt med noe godt til middag.

Det er en enkel, men god middag som de fleste vil like.

Jeg er veldig glad i kylling og spiser det relativt ofte, og ovnsbakte grønnsaker er også en god favoritt hos meg. En perfekt kombinasjon.

Rødbeter og pastinakk er grønnsaker med mye smak, som jeg er veldig glad i, og som ofte gjør rettene jeg bruker de i. Når de ovnsbakes kan jeg nesten bare gomle bare det, som snacks ?

Ingredienser:

Kyllingfilet

Rødbeter

Pastinakk

Tomat

Gulrot

Sopp

Amadine poteter

Maldonsalt, rosmarin og pepper

Litt olje

Slik gjør du:

Sett ovnen på 210 grader og varmluft om du har det.

Del poteten i to og legg det på et stekebrett med bakepapir. Skrell pastinakken og del den i båter. Skrell rødbeten og del den også i båter med ca samme tykkelse som pastinakken. Husk at rødbeter farger veldig, så det kan være lurt å bruke hansker. Gulrøttene var små, så de vasket jeg bare å delte i to. Vask og skjær et kryss i tomaten, hell litt olje over/evt har i litt hvitløkssmør og strø litt maldonsalt og rosmarin over. Legg alt på stekebrettet og hell litt olje over. Strø litt maldonsalt og rosmarin over og gjerne litt chilipulver for ekstra spice på potetene. 

Sett det i ovnen og stek det i ca 15-20 min. I Mellomtiden steker du kyllingen på høy varme så den får en skorpe på alle sidene, da vil du holde kyllingen saftig. Ha så litt maldonsalt og pepper over, og skru ned til middels til svak varme til poteten er klar. Børst soppen og del den i skiver og stek den med litt smør, salt og pepper.

Det kan også være godt med ostefylt kylling, da deler du kyllingen på midten og steker alle sidene på høy varme som nevnt over og smører så et godt lag med urteost i midten. Surr gjerne hyssing rundt for å holde den lukket. Stek den så noen minutter på hver side, på middels varme.

Middagen er klar til servering når poteten og grønnsakene er gyllne.

Jeg serverte med litt bearnaisesaus til.

Håper det smaker ?

Legg meg gjerne igjen en kommentar eller tagg meg med @sportybakern på Instagram og med #sportybakerhansen. Det er alltid morsomt å se når dere prøver oppskriftene mine og høre hva dere syns❤?

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *