Bakst,  Desserter,  Kaker

Sukkerfri suksessterte, den perfekte påskekaka ?

Suksessterte eller suksesskake er en av mine favoritt kaker?

Suksessterte er enkel å lage, og ikke minst smaker den veldig godt.

Og hva passer vel bedre enn en eggegul kake til påskekosen?

Som vanlig er jeg opptatt av et sunnere alternativ og har derfor lagd den sukkerfri. Jeg elsker selvfølgelig også den vanlige varianten med sukker, men liker å kunne ha et sunnere alternativ, da det stort sett alltid blir servert sukkerholdige kaker og snacks.

Jeg har også lagd en variant av denne som både er melkefri og sukkerfri, med en karamellisert vri. Oppskriften på den finner her: https://www.sportybakerhansen.no/2019/04/10/karamellisert-suksesskake-melke-og-sukkerfri/

Kaka er fylt med mandler som er sunt og næringsrikt, men nøtter er også veldig kcal rikt. Så som vanlig, spis alt med måte.

Ingredienser:

 • 4 stk eggehviter
 • Ca 100 g dadler (ca 7 saftige dadler uten stein)
 • 300 g mandler
 • 2 ss sukrin gold
 • 1/2 ts bakepulver
 • 4 eggeplommer
 • 50 g sukrin + (100g sukker om du vil ha det)
 • 1 vaniljestang (frøene)
 • 1.5 dl kremfløte evt pasteurisert usøtet vikingmelk ( 1 dl om du vil ha kremen enda gulere)
 • 1 klype Salt
 • 150 g Romtemperert smør

Slik gjør du:

Sett ovnen på 170 grader.

Bunnen: Knus / mal dadler (uten stein) og mandler i en foodprosessor, bland gjerne i bakepulveret.

Skill eggene, ha eggehviten i en bolle og eggeplommene i en kjele.

Stivpisk eggehviten og tilsett sukrin gold. Vend forsiktig inn mandel og dadelmassen, og fordel det over i en smurt kakeform på 22 cm (evt 24 cm, men da blir den enda flatere) med bakepapir i bunn.

Stek den midt i ovnen i ca 20 minutter til den er gyllen.

Til fyllet : Skrap ut vaniljefrøene og tilsett det med resten av ingrediensene utenom smøret i kjelen med eggeplommene (smøret skal i senere).

Kok forsiktig opp på svak til middels varme, her er det viktig å røre hele tiden så det ikke brenner seg. Når det har begynt å boble, vil du få en fyldig krem. Trekk kjelen av plata og kjøl den ned. Sett den gjerne i kjøkkenskapet eller et kaldt sted.

Når kremen er helt kald, visper du inn romtemperert smør med en visper. Pass på at du får blandet alt godt. Det var en riktig så kraftig farge på eggeplommene, så jeg fikk en gul og fin krem.

Det er mange varianter av kaka i forhold til når man tilsetter smøret og om det er smeltet, kaldt eller romtemperert. Jeg har prøvd både med kaldt smør, og vispet det inn med en gang kremen har kokt opp. Og med romtemperert smør i nedkjølt krem som nevnt tidligere. Begge variantene har gitt en fyldig krem og ikke flytet utover, så her er det bare å gjøre det som passer en best.

Smør kremen over kaka og topp den gjerne med revet mørk sjokolade eller smeltet mørk sjokolade.

Her er denne kaka med revet sjokolade
Her er er den karamelliserte varianten som er melkefri, med smeltet sjokolade.
(Smelt sjokoladen over vannbad med litt kokosolje).

Håper dere har en fin påske og nyter det magiske påskeværet. Jeg er selv i Sverige med store deler av familien, der vi besøker min eldste storebror og hans familie. Veldig koselig å få litt kvalitetstid med familien.

Håper det smaker og god påske ?

Legg meg gjerne igjen en kommentar eller tagg meg med @sportybakern på Instagram og med #sportybakerhansen. Det er alltid morsomt å se når dere prøver oppskriftene mine ❤?

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *