
Kylling med blomkål risotto
Kylling med blomkål risotto, en ny og smakfull vri på kyllingmiddagen.
En nydelig middag på 20 minutter er aldri feil, og noe som passer de fleste i en travel hverdag.
Kylling er noe jeg spiser relativt ofte, men jeg varierer tilbehøret og variantene.
Dette er en enkel, relativt sunn og ikke minst god middag med mye smak.
Blomkål risotto eller blomkålris er både enkelt og godt, og passer som tilbehør til det meste.

I dag brukt jeg det istedenfor potet eller lignende, da holder oppskriften for 1-2 personer. Skal du lage til mange ville jeg doblet oppskriften og brukt ovnsbakte små perlepoteter, potetbåter i ovnen med kyllingen, og servert crispy salat eller spinat til. (Den ble veldig mektig uten salat til, så jeg ville definitivt servert det ved siden av uansett).

Ingredienser:
Kyllingfilet ( skivede fileter)
Et stort blomkål hode
1 stor hvitløkfedd
1 rød fin hakket chili
Ca 6 finhakket pepperoni skiver (ikke et must, men gir god smak)
5-6 finhakket soltørkede tomater
Fin hakket/ most Fetaost eller parmesan om du er glad i det
Maldonsalt, chili og pepper
Olje til steking
Slik gjør du:
Forvarm ovnen på 200 grader.
Ha litt olje i en ildfast form, legg kyllingen i og krydre til med litt maldonsalt, pepper og chili. Stek det midt i ovnen i ca 15-20 minutter, litt avhengig av hvor tykke de er. Idag brukte jeg skivede fileter, for da går det enda raskere. Men stek kyllingen i 30 minutter, om du har hele kyllingfileter.
Mens kyllingen stekes gjør du klart resten. Ha blomkålen og hvitløken i en foodprosessor, bruk evt et grovt rivjern /blender eller finhakk blomkålen i biter så det får en risaktig konsistens.
Finhakk de soltørkede tomatene, pepperoni og chilien i biter, og press evt hvitløken om du ikke har brukt foodprosessor eller blender. Pepperoni er ikke et must, men gir god smak.
Varm oljen i en stor panne eller en stor kjele, og fres alt til blomkålen er god og varm og fått en litt gyllen farge, ca et par minutter. Ha i osten, om du ikke heller vil ha den knust over kyllingen i ovnen.
Server blomkålrisotto som tilbehør til middagen som idag, eller som en egen liten rett.

Server gjerne med crispy salat eller fersk spinat til, det ble veldig mektig uten. Er du ikke glad i dressing ville jeg presset litt sitron over før serving.

Den første er med en nydelig frisk basilikum dressing til.

Basilikum dressing
Basen er enkel og er grunnlaget for flere av mine dressinger.
Basen:
1 fedd hvitløk
2 dl gresk yoghurt, kesam, lett rømme eller creme fraiche en liten klype maldonsalt
kvernet pepper
Ca 2-3 ts presset sitronsaft (smak til)
Til dagens dressing brukte jeg også en liten bunt fin hakket basilikum.
Slik gjør du:
Bruk en hvitløkspresse, et rivjern eller finhakk hvitløksfeddet og ha det i en skål. Tilsett og bland inn resten av ingrediensene. Hold litt tilbake av sitronen og smak til underveis, så du får den slik du vil ha den. Noen liker den syrligere enn andre og noen er veldig glad i hvitløk, men dette er hvertall basen min.
Basen er også fin å blande med koriander, grov sennep med frø, chili og cayennepepper for mer spice, dill eller basilikum som idag.

Pesto
1 bunt fersk basilikum
3-4 ss ekstra Virgin olivenolje
Ca 3 ss ristede pinjekjerner
2 små hvitløksfedd
Pepper
En klype maldonsalt

Slik gjør du:
Ha basilikumen over i en mikser/prosessor (bruk av stavmikser) skrell hvitløken, del den i fire biter og ha det oppi. Tilsett resten av ingrediensene og bland det godt. Smak til med salt og pepper.
Begge variantene passer godt til retten, til salater, ja til det meste ?
Er dette en middag du vil teste i helgen?
Håper det smaker ?
Følg meg gjerne på Instagram @sportybakern for mer inspirasjon på trening, kosthold og sunnere bakst og snacks. Eller legg gjerne igjen en kommentar her, det er alltid koselig å høre hva dere syns❤

