Middager

Lasagne med speltlomper

Lasagne er å blir en god favoritt hos både store og små, og med god grunn, for dette er godt.

Det er fredag og helg, og hva er vel bedre enn litt god helgemat. Lasagne er hvertall en rett jeg mener er smakfull og god, som jeg virkelig koser meg med. Flere som er enig?

Jeg syns som vanlig at hjemmelagd er best, og selv om det kanskje tar litt lengre tid enn mye annet, så er det verdt det.

Jeg lager gjerne litt ekstra når jeg lager lasagne, og fryser den i bokser eller aluminiumsformer. Så er det bare å ta opp dagen før eller på morgningen, så er en nydelig middag klar på noen minutter.

Jeg må også si at jeg nesten syns lasagne er best dagen etter, fordi den da har fått satt seg ekstra godt.

Den tradisjonelle lasagnen er lagd med pasta som er veldig godt. Men for å bruke opp maten og for å slippe å vente så lenge på stekingen, ble det speltlomper i denne.

For mer grønnsaker og en annen vri kan du teste denne med squash: https://www.sportybakerhansen.no/2018/07/18/squash-lasagne-eller-ren-vegetar-lasagne/

Ingredienser:

600g Karbonadedeig

Squash

3-4 pressede hvitløksfedd

4-6 finhakket soltørkede tomater

1/2 – 1 finhakket rød chili (avhengig av hvor spicy du vil ha den) evt 1- 2 ts chilipulver

1 boks hakkede tomater med chili eller hvitløk og oregano

1 ss Oregano

1,5 ts spisskummen

Finhakket fersk basilikum / miks evt en tomat og basilikumen med en stavmikser

Speltlomper

Cottage cheese (evt ostesaus- se lengre ned)

Kidnebønner (1/2 boks eller 1 liten) kan droppes, men det er sunt og godt.

2 finhakket sjalottløk

Maldonsalt og pepper

Ost til topping

Evt 0.5 dl rødvin for mer aroma (bør kokes inn til slutt i minimum ca 5- 10 minutter)

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 grader.

Ha litt olje i en stekepanne. Skrell sjalottløken og finhakk den i små biter. Ta av skallet på hvitløken, press den og stek løken og hvitløken gyllent på middels varme. Tilsett så karbonadedeigen og stek den gyllen.

Hakk chilien i små biter og ha det over kjøttet sammen de hakkede tomatene og evt rødvinen, og krydderet. Del tomaten i biter og ha to i en bolle med basilikumen og mos det med en stavmikser. Hell det over kjøttblandingen og la det surre litt, jo lengre det får stå jo mer setter smakene seg og får kokt inn i kjøttet.

Vask og del opp squash i biter og skyll kidnebønnene i vann.

Legg lagvis squash, kjøttblanding, cottage cheese og lomper

Topp det til slutt med ost og stek det midt i ovnen til osten er gyllen. La den hvile i ca ti minutter før servering .

Om du vil ha ostesaus stor oppskriften under her, evt også med pastaplater.

Hvitsaus/oste saus

6 dl valgfri melk

2 ss potetmel /hvetemel

1 ss smør

1 ts muskatnøtt

Litt pepper og en god klype salt.

7-10 Pastaplater

Ost til topping ca 150g og evt til sausen, cottage cheese kan gjerne brukes i sausen.

Server gjerne med en enkel salat til.

Håper det smaker ?

Følg meg gjerne på Instagram @sportybakern for mer inspirasjon på trening, kosthold og sunnere bakst og snacks. Eller legg gjerne igjen en kommentar her, det er alltid koselig å høre hva dere syns ❤ #sportybakerhansen

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *