Julekaker og snacks,  Sjokolade,  Snacks,  Turmat

Rå sjokolade karamell – naturlig søtet

Rå sjokolade karamell som smelter på tunga ?

Det er jo tross alt lillelørdag og det regner, hva er vel bedre enn å lage litt sunnere sjokolade da? ?‍♀️ Litt kan man jo unne seg?

Sjokoladen er naturlig søtet, den er enkel å lage, og med få ingredienser. Du får tak i alt på butikken. Uten sjokoladetrekket er den klar på bare noen få minutter.

Sjokoladen passer godt til kveldskosen eller som tursnacks, da den er full av god energi.

Visste du forresten at det er den internasjonale sjokoladedagen nå på fredag? (13 september). I mine øyne må det være en god grunn til å lage sjokolade?

Sjokoladen er melke og glutenfri, så den passer til de fleste. I tillegg får du i deg antioksidanter ?

Oppskriften tar utgangspunkt i økosjokolade sin oppskrift. Men jeg har valgt å droppe noen av ingrediensene, da jeg ikke liker at den blir altfor søt.

(Innlegget innholder reklame for økosjokolade).

Ingredienser:

1,5 dl mandler
2 dl dadler 1/2-1 ts kanel 1ts bourbon vaniljepulver
2 ss kakaopulver (kan sløyfes for å få vanlige karameller) (Evt ½ dl agavesirup om du vil ha den enda søtere) (Det er også godt med en liten klype salt)

Fremgangsmåte:
Ha mandlene i en foodprosessor til det begynner å klebre seg. Ha i dadlene og kjør til disse har blandet seg godt med mandelmassen. Tilsett kakaopulveret, krydderet og evt agavesirup.

Kjør til det er en jevn klebrig/seig masse.

Kle en liten form med bakepapir, smør med litt kokosolje og ha massen oppi formen. Fordel i ønsket tykkelse, og strø evt. over opphakkede nøtter, Inkabær, Gojibær eller annet og sett i fryseren i 1-2 timer. Bør oppbevares i kjøleskap (eller fryser) for best konsistens.

Du kan spise de som de er eller ha sjokoladetrekk over, som jeg har gjort her. Fra fryst tilstand dypper du de i sjokoladetrekk.

Sjokoladetrekket er lagd av økosjokolades baseoppskrift:

50 g kakaomasse

25g kakaosmør

20 g agavesirup

1 ts vaniljepulver

Smelt kakaomassen og kakaosmøret skånsomt i vannbad og bland i søtningsmidler og vaniljepulver.

Det er basen for de fleste sjokoladene jeg lager og med den som et utgangspunkt, kan du lage mange varianter.

Her er to andre gode sjokolade forslag, en super enkel og en litt mer tidkrevende, men trøflene smelter til gjengjeld på tunga ? https://www.sportybakerhansen.no/2018/12/19/sukkerfri-sjokoladetrofler-med-karamell-og-havsalt/

https://www.sportybakerhansen.no/2018/12/20/sjokoladesnacks-i-forskjellige-smaker-sunnere-julegodt-pa-en-to-tre/

For flere sjokoladeoppskrifter søk på sjokolade i søkefeltet ?

Følg meg gjerne på Instagram @sportybakern for mer inspirasjon på trening og kosthold og sunnere bakst og snacks. Eller legg gjerne igjen en kommentar her, det er alltid koselig å høre hva dere syns ❤

Produktene fra økosjokolade får du bla i helsekost butikker eller på deres hjemmeside https://www.okosjokolade.no Bruk koden SPORTYBAKEREN å få 15% rabatt på alt i butikken hos @økosjokolade.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *