Bakst,  Desserter,  Snacks,  Turmat

Sukkerfri sjokoladeboller, en sjokoladedrøm 😍

Hva er vel bedre enn å starte helgen med en sjokoladedrøm😍

Det er ingen stor hemmelighet at jeg elsker propud. Og det fine er at Njie har så mange gode smaker og forskjellige produkter som er perfekt å ha i hus om du har lyst på noe godt. I tillegg er det sukkerfritt og proteinrikt, en perfekt kombo, spesielt om du trenger et enkelt og godt lite måltid, trenger protein påfyll, har lyst på noe godt men vil ha et sunnere alternativ eller vil lage noe godt som jeg har gjort nå.

Favorittene mine er sjokolade eller chokladboll, i både propud og milkshakene om jeg skal kose meg med bare det. Men jeg lager også veldig mye smoothies, puddinger og kjøleskapsgrøt, og da er propud vanilje og apple & pear milkshaken favorittene.

Uansett, tilbake til denne sjokoladebolle drømmen😍

Nå var det en stund siden jeg hadde lagd noe nytt, og fikk lyst på sjokoladeboller. Jeg kom fort på gode smaker jeg kunne kombinere og testet ut. Jeg syns disse ble veldig gode, saftige og med en herlig nøttesmak.

De er sukkerfrie, men søtet med naturlig søtning med dadler og honning.

Perfekt snacks til helgen, tur snacks, som hverdagskos om søtsuget melder seg, eller som noe digg påfyll etter en god treningsøkt.

 

Ingredienser:

1 beger propud sjokolade

2,5 dl havregryn (glutenfri om du vil ha det)

7 dadler

1,5 ss rå kakao

1 ss kaffe

1 ss extra virgin kokosolje

2 ss honning

3 ss bokhvetespirer for crispy crunch eller (en neve) hakkede salte peanøtter, om sjokoladebollene ikke blir spist med en gang blir konsistensen mykere med peanøtter i.

En klype maldonsalt

Kokosmasse til ut rulling

Om du vil ha en ekstra sjokoladesmak, har du også i ca 40g 70% sjokolade biter

Liker du at det ikke er så søtt, så holder du deg til 6 dadler og dropper honningen.

Om du ikke er så begeistret for peanøtter eller er allergisk, eller ikke liker bokhvetespirer kan du fint bytte det ut med hakkede mandler. Selv elsker jeg den crispy fine tutchen bokhvetespirene gir.

Slik gjør du:

Ha havregryn og dadler i en kjøkkenmaskin, så de blir knust og hell det over i en bolle. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt. La det stå i ca 10 min (gjerne i kjøleskap) så røra får satt seg.

Om du ønsker peanøtter i: Hakk peanøttene og rist det i en stekepanne. (Det er ikke nødvendig, men man får frem nøttesmaken ekstra godt ved å riste det). Bland sammen med resten.

Ta frem en skål og hell kokosmasse i. Ta en spiseskje med røre og rull i kokosmassen. Bollene er så gode at de forsvinner fort, men kan oppbevares i kjøleskapet eller i fryses ned.

 

Jeg er så heldig og bli sponset, så innlegget inneholder produktreklame fra Njie 💚.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *