Gelegodis – Enkelt, sukkerfritt & godt? Salt lakris ble min favoritt ?
Gelegodis er enkelt, sukkerfritt og godt.
Jeg er ingen godtemums selv, men jeg syns det er morsomt å eksperimentere. I tillegg er jeg som dere kanskje har fått med dere, glad i å lage sunnere varianter.
Er det en ting jeg er litt svak for, og syns er ekstra godt, er det lakris, da spesielt salt lakris. Så dagens oppskrift kom rett og slett av tanken på å lage noe sukkerfri salt lakrisgodis. Noe jeg klarte ?
Ettersom jeg ikke selv har barn i hus eller spiser så mye av godisen selv, valgte jeg å lage mindre porsjoner, å testet tre smaker. Så du må gjerne doble porsjonen når du først lager.
Smakene kan lett byttes, bare du har en ca lik fordeling som i oppskriften her, med mengde veske og gelatin. Gelatin er rett og slett «kokt» kollagen som blir stivner når det avkjøles.
Ingredienser
Salt lakris:
15 g gelatin pulver
2 ts lakris pulver (jeg kjøpte en stor pose på tgr)
1 god klype maldonsalt
1,25 dl vann
(Om du vil ha den saltere kan du ta formene ut når det begynner å stivne og bli gele, og strø litt Himalayasalt eller knust korn fra maldonsalt)
Fruktig mango og lime
15 g gelatin pulver
1/2 mango
50g zero saft med lime og sitron
75g vann
Syrlig, lime og sitron (smaker sikkert godt med eks bringebær til ?)
15g gelatin pulver
2 ts sukrin +
1 lime
1 dl zero saft med lime og sitron smak
Slik gjør du:
Kok opp vann og tilsett smakene. Ha så i gelatinen og bland det godt, rør til gelatinen har oppløst seg.
Når det gjelder mangoen lager du en mos med den og vannet, med en stavmikser. Heller det så over i en kjele sammen safta og koker opp før du tilsetter gelatinen.
Hell det så over i silikonformer og sett det i kjøleskapet eller i fryseren for raskere effekt.
Om du ikke spiser opp alt med en gang oppbevarer du gelefigurene i kjøleskap.
Det er veldig fint å bruke sukkerfri saft som smakstilsetter eller frukt .