
Biff salat 🤩 – enkel, sunn, rask og veldig god middag
Biff salat 🤩
En god salat er aldri feil, det er enkelt, sunt, raskt å lage og ikke minst godt 🤗
Selv om julebaksten er i fokus hos mange, er det fint å få i seg litt grønt mellom slaga.
Får du i deg dine 5 om dagen? Med en god salat som dette er du godt påvei, og legger du til en frukt eller to er du i boks 😊
Jula er ofte fylt med tung og gjerne fet og salt mat, og da er det godt å ha noen gode alternativer på sunn og enkel mat.
Salaten er lagd på ca 15 minutter (når søtpoteten er ferdig stekt) noe som passer de fleste i en travel førjulstid.
Ingredienser:
Biff strimler
Søtpotet
Baby leaf blader eller annen salat
Paprika
Sopp
Avokado
Egg
Ristede pinjekjerner
Maldonsalt, pepper og rosmarin
Smør/olje til steking
Tilfør gjerne tomat og andre grønsaker du har tilgjengelig eller liker.
Slik gjør du:
Sett ovnen på 200 grader .
Legg eggene i en kjele med vann og la det koke i ca ti minutter.
Vask søtpoteten godt og del den i små biter. Ha det over på et stekebrett med bakepapir, strø litt maldonsalt og rosmarin over og stek de i ca ti minutter til poteten er gyllen.
Børst og del soppen i skiver. Stek det i tørr panne først på sterk varme så vannet trekkes ut, sett ned varmen, tilsett olje/smør og krydre med salt og pepper.
Vask og del paprikaen i biter. Ta ut steinen av avokadoen og del den i biter.
Legg til salat og grønnsakene på en tallerken eller i en skål.
Rett før poteten er ferdig steker du biff strimlene på sterk varme i en stekepanne med litt smør, i ca 30 sekunder på hver side. For å bevare saften, skal den bare få en liten skorpe.
Legg på søtpotet, biff og avokado og topp det med ristede pinjekjerner før serving.
Håper det smaker🤗
Legg gjerne igjen en kommentar eller tagg meg med @sportybakern eller #sportybakerhansen
Det er alltid moro å se når dere prøver oppskriftene mine 😊🙏

