
Spicy, salte mandler – perfekt gave å gi bort
Slik gjør du:
Sett ovnen på 185 grader. Ha bakepapir på et stekebrett.
For ekstra sprø og magevennlige nøtter, følger du fremgangsmåten beskrevet over.
Om du ikke har latt mandlene ligge i vann over natten og tørket de, bør mandlene bakes i ovnen i ca ti minutter uten krydder.
Først baker du mandlene uten noen av de andre ingrediensene. Når mandlene er varme, tar du dem ut av ovnen, og har dem i en bolle sammen med olje, salt og krydder.
Om du har vannet og tørket mandlene, blander du de bare direkte med olje og krydder og steker de til er så brune som du har lyst til at de skal bli. Stekingen tar totalt ca 15 minutter. Stek de i ovnene til du får den konsistensen du vil ca 5-10 min, det kommer an på ovnen. Jeg har de inne ca 5- 7 minutter. Følg godt med, da nøttene fort kan bli brent.
Ha de så over på et stekebrett med tørkepapir så litt av fettet kan trekkes av mens de kjøles ned. Når det er helt kalde, kan du ha de over på tette glass med lokk eks som på bilde.
Jeg lager alltid ekstra av disse, for de forsvinner fort.
Håper det smaker 🤗
Det er veldig koselig å se når dere prøver oppskriftene mine, så tagg meg gjerne 😊
Følg meg gjerne på Instagram @sportybakern for mer inspirasjon på trening og kosthold og sunnere bakst og snacks. #sportybakerhansen


You May Also Like

Stekt torsk med søtpotetmos og squash spagetti🤗
25. september 2018
Pannekaker 🤩 det passer til en hver anledning 🤗
5. mars 2019