Middager,  Uncategorized,  Vegetar

Ovnsbakt søtpotet med krydderstekte kikerter

Ovnsbakt søtpotet med krydderstekte kikerter, en helt fantastisk god rett med mye smak.

En smakfull vegansk rett som også kan serveres med kylling ?

Er du glad i vegetarmat, har en kjøttfri dag eller bare vil prøve noe nytt? Da ville jeg testet denne. Den herlige kryddersmaken gir også økt appetitt, så sliter du med matlysten er en rett som dette midt i blinken.

Kikertene er så gode at disse kan du gjerne lage bare som snacks også.

Den er enkel å lage, da retten lager seg nesten selv i ovnen.

Jeg elsker å prøve ut nye retter og den siste uken har jeg rett og slett hatt lyst på kikkerter, så da måtte jeg prøve å lage noe ut av det. På mandag introduserte jeg foreldrene mine for falafel, oppskriften på de finner du her: Hjemmelagd falafel med tzatziki, salsa og pita.

Dagens rett er vegansk og vegetariansk, og vil derfor passe de fleste. Kikertertene er proteinrike med hele 20g proteiner per 100g, så man vil få tilstrekkelig med proteiner.

Kikerter har mange gode næringsstoffer som magnesium, jern, folat, kopper, fosfor, og mangan. De siste 4 er veldig essensielle næringsstoffer man ikke nødvendigvis får så mye av. Tilbereder du kikertene med c vitaminrike ingredienser, vil kroppen nyttiggjøre seg næringsstoffene enda bedre.

Jeg er veldig glad i søtpotet og bruker det jevnt i mange forskjellige retter hele året.

For de som er veldig glad i kjøtt og ønsker dette ved siden av, er det enkelt å lage litt kylling ved siden av. Som også er helt nydelig til resten.

Porsjons messig, ser du hva jeg fikk ut av en potet og en boks kikerter. Øk mengden etter hvor mange du lager til, men krydderblandingen er til 1 boks kikerter. Tzatzikien lager jeg alltid denne porsjonen så jeg har til flere retter, og holder hvertfall til 3. Les gjerne gjennom hele oppskriften før du begynner.

Ingredienser :

Søtpotet

I boks kikerter (jeg bruker ferdig på boks)

Fersk koriander

Olivenolje

1 klype salt

1 ts spisskummen

0.5 ts kanel

0.5 ts Chilipulver

0.5 ts Røkt paprika

Olivenolje / evt rapsolje

2 Tomater

Evt ristede sesamfrø, for ekstra god nøttesmak

Slik gjør du:

Sett ovnen på 220 grader.

Vask og skyll søtpoteten godt, og del den i to. Tørk den gjerne litt før du smører litt olje over den delte flaten og strør litt salt og pepper, evt rosmarin over. Legg flatene ned på en stekeplate med bakepapir, med skallet opp. Sett det inn i ovnen mens du tilbereder kikertene. ( En middels stor søtpotet på 350-400g krever ca 30 minutter steking i ovnen, når den er delt).

Skyll kikertene godt i vann og tørk de tørre med tørkepapir. Hell de så over på stekebrettet med søtpoteten, og hell litt olivenolje over. Jeg delte stekeplata i to med potet og kikerter. Stek de videre i ca 20- 30 minutter, men rør gjerne en gang eller to i løpet av steketiden. Poteten er ferdig når den er mør.

Mens du venter, gjør du klart resten. Vask og del tomaten og lag klar tzatsiki dressingen om du vil ha det til. Se under.

Bland klart krydderblandingen med 2ss olivenolje og krydderet, og tilsett kikertene når de er ferdig stekt. Klipp og del en neve fersk koriander med saks i en kopp og hell over blandingen.

Kikertene er best når de er varme. Så server søtpoteten gjerne med en gang.

Tzatsiki

Jeg lagde også tzatziki til da mange foretrekker å ha en dressing/ saus til. Det ga en god balanse til de andre litt sterke smakene.

Ingredienser:

Ca 3 dl gresk yoghurt

2 pressede hvitløk

1 raspet agurk

Litt salt og pepper

Olivenolje

Slik gjør du:

Ta frem en bolle og ha den greske yoghurten i. Skyll og rasp agurken, press ut litt av vesken med papir eller et kjøkkenhåndkle. Press hvitløken, ha agurken og hvitløken i bollen, tilsett salt og litt pepper og bland alt. Server med litt olivenolje og gjerne litt agurk på toppen.

Jeg liker som vanlig å ha litt mer grønnsaker, så da ble det litt tomat ved siden av, som gir en mild og god smak til. Avokado er også en mild grønnsak som ville passet godt til. Topp søtpoteten med litt av alt og gjerne litt mer koriander og ristede sesamfrø.

Servings alternativ

Om du vil ha kjøtt til retten er det godt med kylling til. Jeg steker da kyllingen i stekepanne med litt olje på høy varme i 1 minutt, så på middels varme med 2 knuste hvitløk, litt hakket chili og gjerne litt fersk rosmarin. gir god setter god smak på kjøttet. Stek evt også litt sopp til ?

Som dere nesten kan se på bildet, blir kyllingene veldig saftig ved å tilberede den på denne måten.

Håper det smaker ?

Følg meg gjerne på Instagram @sportybakern for mer inspirasjon på trening og kosthold og sunnere bakst og snacks.  Og tagg meg gjerne, det er alltid morsomt å se når dere prøver oppskriftene mine ❤?#sportybakerhansen

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

%d bloggere liker dette: