
Saftig lakseburger ?
En saftig lakseburger til middag, med en frisk nydelig salat til.
Jeg pleier å ha fisk flere ganger i uka, og salmalaks er absolutt favoritten.
Póke bowl er nok det jeg lager oftest, som både er enkelt og godt, men det er jo fint å variere litt. Oppskrift på pókebowl finner du her: Póke bowl, en av mine favoritt retter ?
Denne gangen prøvde jeg meg på en variant med smaker jeg vet er gode sammen, og lagde det som en burger.
Du kan også velge å ikke steke det, men ha miksen sammen salaten i pitabrødet, eller bare servere det som en forrett i hjertesalat blader.
Ingrediensene under gir to burgere.
Ingredienser:
200 g salma laks
1 liten hakket rødløk
1ss kikkoman/soyasaus
Fersk dill
Crispy salat
1/2 Mango
5-6 Småtomat/ 2 tomater
1/3 Agurk
1/2 Rødløk
(Det er også godt med 1/3 hakket rød chili uten frø, for litt ekstra spice om du er glad i det).
Ca 2ss Sesamfrø
2 Pita brød
Til dressing
3 ss Gresk yoghurt
1,5 ss kikkoman eller
sweet chili saus om du heller vil ha det.
Slik gjør du:
Sett ovnen på 200 grader
Ha i sesamfrø i en tørr stekepanne og rist frøene så de blir gyllen, og ha det i en skål. (Å riste frø og nøtter får frem nøttesmaken).
Vask og ta av skallet på grønnsakene og frukten.
Hakk rødløken i små biter (ha en del i en bolle som du skal ha med laksen), del også opp mangoen, agurken og tomaten i biter.
Ta en egen fjøl til laksen og del den i små biter, jeg moste en liten bit med stavmikser sammen litt kickoman for at burgeren skulle binde seg mer sammen. Det er ikke sikkert dette er nødvendig, men for å være sikker gjorde jeg det. (Om du ikke skal steke den, har du bare biter).
Ha laksen over i skålen med rødløken, klipp masse fersk dill over og bland godt.

Legg inn pitabrødene og stek de i ca 6 minutter, til de er gyllen.
Ha litt vann på henda og form burgerne med henda, og strø sesamfrø over. Burgerne skal så vidt få en gyllen farge, dvs ca 30 sek – 1 minutt i stekepanna på begge sider. Da får du en hinne rundt med en den saftig burger.

Pass på at den ikke steker den lengre, så den blir tørr.

Del pitabrødet i to om du steker burgerne, legg på salatblader, ha på mangosalaten, bland dressingen og ha over og legg på burgeren.

Håper det smaker ?
Legg gjerne igjen en kommentar eller tagg meg med @sportybakern på Instagram og med #sportybakerhansen.
Det er alltid morsomt å se når dere prøver oppskriftene mine ??


