Middager

Saftig lakseburger 🤩

En saftig lakseburger til middag, med en frisk nydelig salat til.

Jeg pleier å ha fisk flere ganger i uka, og salmalaks er absolutt favoritten.

Póke bowl er nok det jeg lager oftest, som både er enkelt og godt, men det er jo fint å variere litt. Oppskrift på pókebowl finner du her: Póke bowl, en av mine favoritt retter 😍

Denne gangen prøvde jeg meg på en variant med smaker jeg vet er gode sammen, og lagde det som en burger.

Du kan også velge å ikke steke det, men ha miksen sammen salaten i pitabrødet, eller bare servere det som en forrett i hjertesalat blader.

Ingrediensene under gir to burgere.

Ingredienser:

200 g salma laks

1 liten hakket rødløk

1ss kikkoman/soyasaus

Fersk dill

Crispy salat

1/2 Mango

5-6 Småtomat/ 2 tomater

1/3 Agurk

1/2 Rødløk

(Det er også godt med 1/3 hakket rød chili uten frø, for litt ekstra spice om du er glad i det).

Ca 2ss Sesamfrø

2 Pita brød

Til dressing

3 ss Gresk yoghurt

1,5 ss kikkoman eller

sweet chili saus om du heller vil ha det.

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 grader

Ha i sesamfrø i en tørr stekepanne og rist frøene så de blir gyllen, og ha det i en skål. (Å riste frø og nøtter får frem nøttesmaken).

Vask og ta av skallet på grønnsakene og frukten.

Hakk rødløken i små biter (ha en del i en bolle som du skal ha med laksen), del også opp mangoen, agurken og tomaten i biter.

Ta en egen fjøl til laksen og del den i små biter, jeg moste en liten bit med stavmikser sammen litt kickoman for at burgeren skulle binde seg mer sammen. Det er ikke sikkert dette er nødvendig, men for å være sikker gjorde jeg det. (Om du ikke skal steke den, har du bare biter).

Ha laksen over i skålen med rødløken, klipp masse fersk dill over og bland godt.

Legg inn pitabrødene og stek de i ca 6 minutter, til de er gyllen.

Ha litt vann på henda og form burgerne med henda, og strø sesamfrø over. Burgerne skal så vidt få en gyllen farge, dvs ca 30 sek – 1 minutt i stekepanna på begge sider. Da får du en hinne rundt med en den saftig burger.

Pass på at den ikke steker den lengre, så den blir tørr.

Del pitabrødet i to om du steker burgerne, legg på salatblader, ha på mangosalaten, bland dressingen og ha over og legg på burgeren.

Håper det smaker 🤗

Legg gjerne igjen en kommentar eller tagg meg med @sportybakern på Instagram og med #sportybakerhansen.

Det er alltid morsomt å se når dere prøver oppskriftene mine 🤗🙏

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *