Middager

Stekt torsk med søtpotetmos og squash spagetti🤗

Stekt torsk med søtpotetmos er en himmelsk kombinasjon😍

Jeg er opptatt av å ha et sunt og variert kosthold, og prøver å blant annet ha fisk et par ganger i uka. Favorittene er torsk og salma laks, så det går mye i det. I tillegg er jeg opptatt av at det skal være rimelig enkelt og raskt å lage.

Jeg varierer alltid tilbehøret, men har selvfølgelig noen favoritter. Når det gjelder torsk er kombinasjonen med søtpotet en stor favoritt, ved siden av torsketaco salat 🤗

Når det gjelder tilbehøret av grønnsaker bruker jeg stort sett det jeg har i kjøleskapet eller har lyst på, som idag ble squash.

Når jeg lager saus og mos som idag, tilsetter jeg også ofte litt kraft for å gjøre den enda mer næringsrik. Og ikke minst gir det god smak.

For tips til flere fiskeretter gå nederst i innlegget, eller gå i søkefeltet.

Ingredienser:

Torsk

Søtpotet

Squash

Kraft om du har, (jeg brukte 2 isbiter)

eller evt 1 ss smør

Salt, pepper, chilipulver og malt muskatnøtt

Pinjekjerner

Strandaskinke eller bacon

Slik gjør du:

Kok opp litt vann. Imens vannet koker opp, skreller du søtpoteten, deler den i skiver og videre i biter. Ha det oppi det kokende vannet og tilsett litt salt. For å holde på mest mulig næring, har du bare vann til såvidt over potetene. Søtpoteten er ferdig når de er møre og slipper fra gaffelen, det tar ca 10 minutter. Hell så nesten all væska fra poteten i en kopp og begynn å mos poteten med en stavmikser eller evt bare en gaffel. Tilsett kraft eller evt smør og mos det sammen. Om du vil ha en bløtere konsistens tilsetter du i litt mer væske med krafta i koppen. Tilsett så litt salt, pepper og muskatnøtt. Jeg brukte en søtpotet og hadde i ca 1/2 -1 ts muskat.

Ta frem en stekepanne og ha biter av strandaskinke eller bacon i panna, sammen pinjekjerner. De skal bare ristes og få en gyllen farge. Hell det så over i en skål.

Ha litt olje i stekepanna og sett den på middels varme. Ha så oppi torsken og la den få en steke i ca 3 minutter på hver side. På slutten krydrer du til med litt salt, pepper og chili.

Kok opp litt vann i en kjele. Vask så squashen og bruk spiral kutteren for å få spagettiformen. Jeg tar ofte bort det helt innerste, da det nesten forsvinner i vannet og bare blir bløtt.

Når fisken straks er ferdig og mosen er lagd, legger du squash strimlene i det kokende vannet.  Det skal så vidt dyppes nedi, og koker det bare i ca 1-2  minutter. Ha det over i en sil og skyll det i kaldt vann, eller bare server med en gang.

Du kan fint droppe strandaskinke eller bacon, men det gir en ekstra god smak. Legg gjerne på litt ekstra grønnsaker også om du ønsker det.

Når jeg skal strimmle grønnsaker som idag,  bruker jeg denne.

Her er noen tips til andre gode fiskeretter:

Torske tacosalat 🤗 En enkel, sunn og god middag som passer når som helst.

Hjemmelagde fiskepinner med  søtpotetmos

PÒKE BOWL, EN AV MINE FAVORITT RETTER 🙂

Torsk med søtpotetmos, bacon og asparges

Pókebowl en av mine favoritt retter 😍

Håper det smaker 🤗

Følg meg gjerne på Instagram @sportybakern for mer inspirasjon på trening og kosthold og sunnere bakst og snacks🙏 #sportybakerhansen

One Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *