Middager

Stekt torsk med sĂžtpotetmos og squash spagettiđŸ€—

Stekt torsk med sþtpotetmos er en himmelsk kombinasjon😍

Jeg er opptatt av Ä ha et sunt og variert kosthold, og prÞver Ä blant annet ha fisk et par ganger i uka. Favorittene er torsk og salma laks, sÄ det gÄr mye i det. I tillegg er jeg opptatt av at det skal vÊre rimelig enkelt og raskt Ä lage.

Jeg varierer alltid tilbehĂžret, men har selvfĂžlgelig noen favoritter. NĂ„r det gjelder torsk er kombinasjonen med sĂžtpotet en stor favoritt, ved siden av torsketaco salat đŸ€—

NÄr det gjelder tilbehÞret av grÞnnsaker bruker jeg stort sett det jeg har i kjÞleskapet eller har lyst pÄ, som idag ble squash.

NÄr jeg lager saus og mos som idag, tilsetter jeg ogsÄ ofte litt kraft for Ä gjÞre den enda mer nÊringsrik. Og ikke minst gir det god smak.

For tips til flere fiskeretter gÄ nederst i innlegget, eller gÄ i sÞkefeltet.

Ingredienser:

Torsk

SĂžtpotet

Squash

Kraft om du har, (jeg brukte 2 isbiter)

eller evt 1 ss smĂžr

Salt, pepper, chilipulver og malt muskatnĂžtt

Pinjekjerner

Strandaskinke eller bacon

Slik gjĂžr du:

Kok opp litt vann. Imens vannet koker opp, skreller du sÞtpoteten, deler den i skiver og videre i biter. Ha det oppi det kokende vannet og tilsett litt salt. For Ä holde pÄ mest mulig nÊring, har du bare vann til sÄvidt over potetene. SÞtpoteten er ferdig nÄr de er mÞre og slipper fra gaffelen, det tar ca 10 minutter. Hell sÄ nesten all vÊska fra poteten i en kopp og begynn Ä mos poteten med en stavmikser eller evt bare en gaffel. Tilsett kraft eller evt smÞr og mos det sammen. Om du vil ha en blÞtere konsistens tilsetter du i litt mer vÊske med krafta i koppen. Tilsett sÄ litt salt, pepper og muskatnÞtt. Jeg brukte en sÞtpotet og hadde i ca 1/2 -1 ts muskat.

Ta frem en stekepanne og ha biter av strandaskinke eller bacon i panna, sammen pinjekjerner. De skal bare ristes og fÄ en gyllen farge. Hell det sÄ over i en skÄl.

Ha litt olje i stekepanna og sett den pÄ middels varme. Ha sÄ oppi torsken og la den fÄ en steke i ca 3 minutter pÄ hver side. PÄ slutten krydrer du til med litt salt, pepper og chili.

Kok opp litt vann i en kjele. Vask sÄ squashen og bruk spiral kutteren for Ä fÄ spagettiformen. Jeg tar ofte bort det helt innerste, da det nesten forsvinner i vannet og bare blir blÞtt.

NÄr fisken straks er ferdig og mosen er lagd, legger du squash strimlene i det kokende vannet.  Det skal sÄ vidt dyppes nedi, og koker det bare i ca 1-2  minutter. Ha det over i en sil og skyll det i kaldt vann, eller bare server med en gang.

Du kan fint droppe strandaskinke eller bacon, men det gir en ekstra god smak. Legg gjerne pÄ litt ekstra grÞnnsaker ogsÄ om du Þnsker det.

NÄr jeg skal strimmle grÞnnsaker som idag,  bruker jeg denne.

Her er noen tips til andre gode fiskeretter:

Torske tacosalat đŸ€— En enkel, sunn og god middag som passer nĂ„r som helst.

Hjemmelagde fiskepinner med  sÞtpotetmos

PÒKE BOWL, EN AV MINE FAVORITT RETTER 🙂

Torsk med sĂžtpotetmos, bacon og asparges

Pókebowl en av mine favoritt retter 😍

HĂ„per det smaker đŸ€—

FĂžlg meg gjerne pĂ„ Instagram @sportybakern for mer inspirasjon pĂ„ trening og kosthold og sunnere bakst og snacks🙏 #sportybakerhansen

One Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *