Middager

Salmalaks som smelter på tunga😍

Perfekt ovnsbakt salmalaks som virkelig smelter på tunga😍

Salmalaks er en god favoritt hos meg, både som sushi og ovnsbakt eller stekt.

Skal du steke eller ovnsbake laks, er det viktig at det ikke blir varmebehandlet for lenge. Den skal nemlig ha en rosa hinne inni og ikke bli tørr.

Retten er enkel å lage og er en fin middag å servere om du skal lage til flere. Jeg serverte denne på 17mai til 7 personer, med en nydelig sommersalat, dressing og potetsalat. Tilbehøret er enkelt å lage og kan fint lages på forhånd, noe som ofte er en fordel når man skal lage til et selskap eller ha middagsbesøk.

Når det gjelder mengde fisk regner jeg ca 200-250g fisk per pers. Litt avhengig av tilbehøret og om det er forrett eller andre retter også selvfølgelig. Med 250g får du ihvertfall nok til ikke å gå sulten derfra.

Ingredienser:

Salmalaks eller Frøya

Salt og pepper

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 grader.

Legg salmalaksen på aluminiumsfolie, den skal være åpen. Strø litt maldonsalt og pepper over.

Når alt annet er klart og dere er klare til å spise, setter du fisken inn. Den skal kun stekes i ca 2 minutter,før du snur fisken og steker den videre i 2 minutter (mulig litt lengre om fisken er veldig tykk og tykkelsen ikke er helt jevn). Jeg satte på stoppeklokke så den ikke skulle bli i overstekt. Da får du en perfekt stekt fisk som smelter på tunga.

TILBEHØRET

Til potetsalaten

12-14 kokte amadine poter

1 boks lettrømme

1/2 – 1 boks creme fraiche

2 ss grov sennep med frø

1 pakke finhakket reddiker

1 finhakket stor rødløk

Maldonsalt og pepper

Kok opp poteten, dette kan du med fordel gjøre på forhånd, da poteten må være kald når du blander den i salaten.

Om poteten er fin, bruker jeg hele poteten med skall og deler den i terninger. Skyll reddikene godt og skrell og del opp rødløken og reddikene i biter. Bland alt og smak til med salt og pepper.

Ha gjerne litt finhakket rødløk og reddiker som topping.

Til salaten

1 pose Ruccola blanding / eller crispy salat

Jordbær

Mango

1/2 blomkål

1/2 liten nykål

Små tomat

Agurk

Reddiker

Avokado

Rødløk

Ettersom ikke alle liker rødløk og avokadoen holder seg bedre når den er for seg selv, serverte jeg disse ved siden av.

Barna er ikke like flinke til å spise salat, så da kutter jeg gjerne opp litt blomkål, gulrot og agurk i en skål for seg selv. Alt forsvant 🤗

Skyll alle ingredienser uten skall. (Jeg skyller alltid salaten i vann med en gang jeg kjøper den (ikke ferdig salat på pose), og har den i kjøleskapet i en bolle/pose. Så blir den ekstra sprø 🤗
Riv salaten i biter i en bolle. Kutt nykålen, avokado, mango, reddiker, rødløk, tomaten og jordbær i biter. Del også blomkålen opp om toppene blir for store. Ha alt oppi bollen og bland godt.

Til dressingen/sausen

Ca 3 dl gresk yoghurt

3-4 ss sweet chilisaus

Bland alt og smak til, ha i mer sweet chilisaus om du vil ha den sterkere. Denne blandingen passer godt til kylling også.

En enkel, sunn og god middag😊

Jeg lager ofte ekstra mat, så jeg har klart til andre måltider. Denne gangen ble det en del salat og potetsalat igjen, som ble perfekt tilbehør som restemat dagen etter med saftige hjemmelagde hamburger. De finner dere her: https://www.sportybakerhansen.no/2019/05/22/saftige-hamburgere-%f0%9f%a4%97/

Håper det smaker🤗

Følg meg gjerne på Instagram @sportybakern for mer inspirasjon på trening, kosthold og bakst. Eller legg gjerne igjen en kommentar, det er alltid morsomt å høre hva dere syns 💜🙏

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *