Middager

En saftig entrecôte ?

En saftig entrecôte / biff med enkelt, nydelig tilbehør.

Det er ikke ofte jeg spiser rødt kjøtt til middag, men noen ganger frister det med en saftig og mør biff ?

Det er alltid et pluss at middagen er rask å lage, og i tillegg smaker godt.

For de som er glad i saus har jeg lagt ved en god peppersaus oppskrift, både med fløte og en magrere variant for de som bryr seg.

 

Ingredienser:

Entrecôte

Amadine småpotet

Blomkål

Brokkoli

Sopp

Smøreost med jalapenõ evt bare litt hvitost

Små tomat

Krydder: Maldonsalt, pepper, chilipulver og rosmarin

Olje til poteten

Smør til steking av biff og evt til soppen

 

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 grader. Om du ikke allerede har gjort det tar du ut kjøttet og lar det romtemperere seg.

Vask potetene og del de i to om de er store. Ha poteten over på et stekebrett med bakepapir, pensle litt olje over poteten, og krydre til med salt, pepper og rosmarin.  Del blomkålen i store biter og smør litt jalapenõ ost på og strø litt chilipulver over, og legg det ved siden av poteten. Osten gir en spicy tutch. Stek poteten i ca 15 minutter til poteten er gyllen og fått en skorpe.

Børst og del soppen i biter og stek det først i en stekepanne til litt av vannet har trukket ut. Tilsett så litt smør og krydre til med salt og pepper.

Skyll og del brokkolien i biter. Kok opp vann med litt salt, og legg i brokkolien når vannet koker og lar det trekke i ca 1 minutt. (Da er den fortsatt litt sprø, og den har vitaminene intakt).

Rett før servering har du i litt smør i stekepanna og steker biffen på høy varme i ca 1 minutt på hver side, og lar kjøttet hvile mens du setter resten på bordet.

Server gjerne med småtomat til.

Mange er glad i saus og da er peppersaus et godt alternativ.

 

Til peppersausen: 

3 dl fløte / for å unngå litt av fettet kan du bruke crem fraiche 10%

1 stor sjalottløk

1- 2 ss smør

2 ts dijonsennep

1 ts kvernet svart pepper eller peppermiks

1-2 ss maisennamel til jevning (bland det gjerne med litt av fløten i et glass og rist ut eventuelle klumper)

For en magrere saus, kan du bytte ut ca 1 dl av fløten med 2 dl kjøtt kraft, gjerne fra okse.

Slik gjør du:

Finhakk sjalottløken i litt smør og ha det i en liten kasserolle, stek det gyllent og tilsett kraften evt fløten / crem fraiche. La det småkoke inn til 1/3. Tilsett så resten av fløten/ crem fraiche. Smak sausen til med salt, pepper og dijonsennep. Jevn eventuelt sausen med litt maisenna.

(For peppersaus til vilt er det godt med 3 dl kraft gjerne fra okse i stedenfor fløte / evt 50/50 og 2 dl rødvin, der du lar sjalottløken og vinen koke inn til ca 1/3 før du tilsetter resten. Smak evt til med en klype sukker om du syns rødvinen blir for kraftig i smaken.

 

Håper det smaker ?

Legg gjerne igjen en kommentar eller tagg meg med @sportybakern eller #sportybakerhansen når dere lager mat fra bloggen ❤?

Det er alltid morsomt å se når dere prøver oppskriftene mine ?

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *