Frokost og lunsj retter,  Middager,  Turmat

Spicy spanske kjøttboller ? -like godt i salat som i feks suppe.

Spicy spanske kjøttboller passer til så mye.

Jeg elsker disse kjøttbollene og bruker de i flere retter, bla til hjemmelagd tomatsuppe som du finner oppskrift på her: https://www.sportybakerhansen.no/2019/02/20/hjemmelagd-tomatsuppe-pa-kraft/

Du vil se bilde av tomatsuppa og kjøttbollene lengre ned i innlegget.

De aller fleste barn er også glad i kjøttboller, så det er absolutt noe som kan passe til de fleste. Om de små ikke er så glad i at det er sterkt, er det bare å lage noen til de først, før du tilsetter det sterke.

Kjøttbollene passer også godt i en pastarett eller evt å forme spicy hamburgere.

Ingredienser:

400g karbonadedeig

2-3 Hakket/ presset hvitløk

1 egg

1/2 – 1 finhakket rød chili (kommer an på hvor sterkt du liker det)

Finhakket pepperoni eller chorizo

Mozarella ost i små biter (trengs ikke, men er veldig godt)

1 ts spisskummen

Salt og pepper

Gjerne hakket fersk koriander og/eller basilikum

Slik gjør du:

Del ingrediensene slik de er beskrevet over og bland alt i en bolle.

Bland gjerne med hendene

Et tips er å ha urter i en kopp og klippe opp med saks. 

Om ikke alle er glad i at det er sterkt, lager du noen før du tilsetter chili og evt pepperoni (evt også spisskummen om de er veldig vare).

Ha så litt vann på hendene, form til runde boller (ca 1ss) og stek de ca 1 min på hver side på svak varme.

Kjøttbollene har mye smak, så du kan gjerne servere det til en enkel salat som vist under her.

Ingredienser til salaten:

Crispy salat

Tomater i biter

Fin hakket rødløk

Store hvite bønner

Strimlet agurk

Ha gjerne over litt finhakket chili for mer spice, fersk koriander og gjerne litt olivenolje og ristede pinjekjerner til topping.

Som du ser under så bruker jeg kjøttbollene også til bla hjemmelagd tomatsuppe.

Dette et en veldig god kombinasjon og noe jeg har lagd mange ganger.

Det er også godt til pasta, men det fant jeg ikke noe bilde på nå.

Suppe er også veldig godt å ha med på tur. Da det varmer godt, har mye smak og er enkelt og servere.

Jeg elsker å spise ute, her pakket jeg rett og slett sekken og tok middagen ute?

Jeg lager ofte ekstra av både kjøttboller og suppe når jeg først lager, og da er det enkelt og ta opp og med og bare varme opp på tur.

Håper det smaker ?

Legg meg gjerne igjen en kommentar eller tagg meg med @sportybakern på Instagram og med #sportybakerhansen. Det er alltid morsomt å se når dere prøver oppskriftene mine ❤?

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *