Torsk med potetmos og en nydelig topping
Torsk er en noe jeg spiser mye av, i tillegg til laks.
Den er mager og smaker ikke så mye, men er derfor lett å lage flere varianter av.
Nå testet jeg ut en ny vri med torske loin, som virkelig falt i smak.
Det er ikke så ofte jeg har potetmos med vanlig potet til fisk, men denne kombinasjonen ble veldig god.
Torsk smaker som sagt ikke så mye, men det er helt nydelig med litt spicy topping.
En enkel, sunn og god middag.
Når det kommer til menden fisk beregner ca 200-250 g fisk per person.
Ingredienser:
Torske loin
Blomkål
Ost til gratinering eller hvitløksmør
1 boks Småtomat eller mer (evt vanlig tomat)
3 pressede hvitløksfedd
Ca 1 liten finhakket chili (spørs hvor sterk du liker den)
Småbacon eller finhakket pepperoni, litt av begge er best for mest smak ?
Maldonsalt, pepper og rosmarin til krydder
Smør til steking
Potetmosen
Ca 8 store poteter
Ca 2,5 dl melk
1 ss smør
En god klype maldonsalt og pepper
Ha gjerne i ca 1/3 ts malt muskatnøtt om du liker det, eller rosmarin/timian.
Slik gjør du:
Sett ovnen på 200 grader.
Legg blomkålen i en ildfast form med litt ost, pepper og rosmarin over. Eller evt bare litt smør med hvitløk og rosmarin. Fetaost kan være en god ost å bruke for litt variasjon. Sett det i ovnen mens du tilbereder resten.
Til potetmosen: Skrell potetene og kok dem møre, uten salt i vannet. Varm opp melken til rett under kokepunktet. Hell av vannet. Mos potetene og rør inn smør. Ha i litt og litt varm melk av gangen, mens du rører godt. Smak til med salt, pepper og muskat om du er glad i det.
Skyll og del tomatene i to. Stek baconet i en stekepanne. Ha litt smør i og tilsett finhakket chilli og de pressede hvitløksfeddene. Ha i tomaten og finhakket pepperoni til slutt, krydre til med pepper og rosmarin.
Til slutt har du i litt smør i en stekepanne og stek torsken i ca 4 minutter på en side og ca 1 minutt på den andre. Hell over tomatblandingen før servering.
Håper det smaker?
Følg meg gjerne på Instagram @sportybakern for mer inspirasjon på kosthold, trening og bakst. Eller legg gjerne igjen en kommentar her, det er alltid morsomt å høre hva dere syns ❤?