Bakst,  Frokost og lunsj retter,  Uncategorized

Enkle, sunne frokost og lunsj tips ?

Det enkle er ofte det beste, er det mange som sier, og det er jeg veldig enig i. Ikke minst fordi det som er enkelt, ofte gjør at man klarer å vedlikeholde det, spesielt om det kommer til livsstil endringer. Og når maten er god og gjerne fargerik er det lettere å lage, selv om det er sunt, for da er det ikke det som er i fokus.

Mange blir i perioder matlei og lager ofte den samme maten.

Med dagens innlegg ønsker jeg å kunne gi inspirasjon til enkle, sunne og gode retter. Kanskje får du noen tips og kan planlegge  ukens matpakker.

Innlegget innholder reklame fra Njie og MyoRevolution, da jeg er så heldig å bli sponset av de. Det skal sies at jeg brukte produktene før jeg ble sponset, så det er produkter jeg selv står inne for.

Ps. Det er alltid moro å se når dere prøver ut retter jeg har lagd, eller har fått inspirasjon fra. Så tagg meg gjerne med @sportybakern og #sportybakerhansen om dere legger ut noen retter ??

Følg meg gjerne på Instagram under @sportybakern for mer matbilder og inspirasjon.

 

Chiapudding og propud Chokladboll 

Kombinasjonen av disse to smakene er rett og slett helt nydelig, man føler nesten man spiser en dessert.  Jeg bruker ca 3-4 ss ferdig chiabase (den finner du her:Chiapudding og fremgangsmåte på chiabase med inspirasjonsbilder til flere varianter eller blander med vann først. Bland basen med ca 1/2 boks kokosmelk (den rosa fra rema1000 / eller bruk den tykke delen). Noen ganger bruker jeg 3-4 ss gresk yoghurt i stedenfor kokosmelka. Bland godt, og tilsett litt nellik og kanel før du har det i en skål.  Ha så 1 boks propud Chokladboll ved siden av, og topp med eks mango, blåbær, banan, sukkerfri granola eller lignende som du liker. Under har jeg også toppet den med 1 ss organisk peanøttsmør

Eller bare denne med gresk yoghurt, toppet med blåbær, moreller og hjemmelagd sukkerfri sjokolade granola toppet med propud cappuccino milkshake. En nydelig kombinasjon om du er glad i kaffe.

 

Kjøleskapsgrøt en næringsrik og god start på dagen. Frokosten som gjør seg selv over natten og er klar når du våkner ? Topp den evt bare noe godt, som eks persimon, blåbær og hakket sukkerfri sjokolade biter.


Denne er lagd på 40g havregryn, 2 ss chiafrø, 1 scoop MyoCollagen (selvfølgelig ikke noe must), 2-3 dl vanilla og pear vanilla milkshake / eller annen væske, et knivsådd nellik og kanel. Rør det sammen og sett det i kjøleskapet, så er det klart når du våkner.

Smoothiebowl er en av mine favoritter. Det er super digg, sunt og en fin måte å få i seg både frukt, bær og grønnsaker. Denne smoothien er en riktig god boost til kroppen ettersom jeg ikke var helt i form og hadde godt av litt ekstra antioksidanter og ville den skulle rive litt i halsen.

Denne innholder: 1 stor gurkemeierot, 1 stor ingefær rot, 2 dadler, 1 appelsin, 1 liten banan, ca 200 – 250g frosne jordbær og  2 scoops med MyoCollagen. Tilføy 1/2 lime om du vil ha den mer syrlig, eller litt juice eks Apple and pear juice fra njie.

Smoothien er toppet med banan, propud bananasplit proteinbar og hjemmelagd sukkerfri sjokolade granola (oppskrift på den finner du her) : SUKKERFRI SJOKOLADE GRANOLA
Proteinbarene til Njie finner du blant annet på www.fitstyle.no
Bruk koden 《SPORTYBAKERN》 å få 10% rabatt på hele kjøpet ?

Eller en frisk grønn smoothiebowl

En frisk og fin måte å få i seg litt ekstra grønt Green smoothiebowl ? En frisk og god start på dagen

 

Steinalderbrød eller nøttebrød er et nydelig og næringsrikt, for ikke å si mettende brød. Som er lagd på ca 10 minutter + steketid da? Det er glutenfritt, sukkerfritt, mel og melkefritt, så det passer til de fleste, med mindre man har nøtte allergi. Ved siden av å ha brødet til frokost, lunsj osv er det veldig godt å ha ved siden av salater og supper.

Oppskriften finner du her: Steinalderbrød / nøttebrød og info om behandling av nøtter

 

Rødbet smoothie

En annen smoothiebowl favoritt er denne herligheten.

Den er fylt med masse god næring og antioksidanter. I høst halvåret da rødbeten har sesong, lager jeg ofte varianter av denne.  Oppskriften finner du her: Boost immunforsvaret ditt med en smoothiebowl ?

Hvem får vel ikke lyst på en slik smoothiebowl?

 

Fløyelsmyk havregrynsgrøt, en god start på dagen ?

For den fløyelsmyke konsistensen bruker jeg havremel (40g), en klype salt og ca 2-2,5 dl melk (jeg bruker mandelmelk) i tillegg har jeg i både egg og cottage cheese i grøten min for å gjøre den mer proteinrik.

Topp den gjerne med kanel, blåbær, hakkede mandler og et lite smørøyet ?

Grøt på morgenkvisten er noe jeg har vokst opp med, og som jeg fortsatt får lyst på med jevne mellomrom. Det gir god næring og energi til en ny aktiv dag.

 

Fylt fullkornslefse.

Denne lunsjen lager jeg relativt ofte, men bytter gjerne på hva jeg har i fullkornslefsa.

De aller fleste av oss spiser med øynene, så farger i maten er viktig. I tillegg er de mest fargerike grønnsakene ofte ekstra rike på god næring?

I denne har jeg: urte ost, crispy salat, kokt skinke, avokado, tomat, organge paprika og ristede pinjekjerner.

Her byttet jeg smøre osten med brie og brukte ristede sesamfrø som topping. Og ja, jeg bruker noen skiver brie innimellom fordi det gir god smak, alt handler om balanse ?

På denne har jeg Philadelphia ost, baby leaf blader, avokado, småtomat og rester av kalkunstek, kylling er også godt på.

 

Denne er med grov djionsennep, crispy salat, avokado, 1 grov fiskekake 86%, småtomat og litt majones.

Eller denne med crispy salat, avokado, kylling, mango, paprika og brie toppet med ristede sesamfrø.

Som dere ser bruker jeg ofte fullkornslefse. Nettopp fordi det er enkelt, sunt og passer til så mye, og for meg holder det med en lefse med godt fyll.

 

En enkel, men veldig god matboks med 1 delt gulrot, salat, småtomat, kokt skinke, strimlet avokado og eggerøre lagd på 2 egg, 1 ss melk og 2 ss cottage cheese

 

Lompe lunsjen må vi heller ikke glemme ?

Jeg er veldig glad i speltlomper og syns det passer godt til mye. Disse er rett og slett fylt med eggerøre (2 egg, 1 ss melk, 2 ss cottage cheese og pepper), røkelaks, salat og avokado. Så har jeg gjerne litt delte gulrøtter, agurk og små tomat ved siden av.

Om du er glad i omelett kan vaffeljern omelett dette være et godt tips. Jeg syns hvertall den kjedeligste delen med omelett er ventingen på at toppen skal bli stekt. Sjekk ut oppskriften her:VAFFEL OMELETT

 

 

Proteinpannekaker med banan. Pannekaker er en stor favoritt av mange ,og med god grunn. Det er enkelt, sunt og godt.  Disse er lagd på 1/2 banan,  2 egg, 40 g havregryn, 2-3 ss cottage cheese, 1 ts bakepulver, og ca 1 ts kardemomme. For mer proteiner tilsetter du 1 scoop vanilje proteinpulver, men det er ikke nødvendig. Tilsett også litt melk (ca 1 dl) om du den blir veldig tykk. Bland alt med stavmikser og stek på middels varme.

Som dere ser på bildet, bruker jeg pannekakene til både søtt og salt. Her har jeg en med cottage cheese, sukkerfritt syltetøy og sukkerfri brente mandler. Og en med smøreost, salat, kokt skinke og avokado.

Eller lag en bluberry variant med blåbær i røra, og topp den med kesam vanlig /vanilje eller gresk yoghurt blåbær og sukkerfri granola eller hakkede mandler og litt fibersirup gold over om du vil ha det.

Protein rundstykker er alltid en slager og  godt å ha på lur ? Oppskrift på rundstykkene finner du her: PROTEINRUNDSTYKKER MED GULROT

For oppskrift på protein scones kan du gå inn her: Nydelige frokost proteinrundstykker

 

 

Hjemmelagd knekkebrød er også veldig godt og veldig enkelt og lage. Ingen heving, så det gjør seg nesten selv så lenge du er hjemme og kan følge med på stekingen ? 

Oppskrift på knekkebrødene finner du her:Hjemmelagde knekkebrød ?

Spinat wrap med salat, cottage cheese, kokt skinke og hjemmelagd salsa toppet med små pepperoni biter.

En sunn, proteinrik og god lunsj med mye smak?

På søndager pleier jeg å legge en plan for uka som kommer. Det vil si både treningsøkter, egen pleie/ting jeg vil få gjort og også mat retter. Det første jeg gjør er å gå igjennom kjøleskapet for å se hva jeg har og må få brukt (prøver å unngå å kaste mat). Igår så jeg at jeg hadde spinat jeg måtte få brukt opp, rester fra salsaen på lørdag og noen biter pepperoni etter fredagens middag. Dette resulterte i denne lunsjen ?

Spinat wrap: en STOR neve fersk spinat, 1 egg og 1- 2 eggehviter, salt og litt pepper. Bland alt med stavmikser og stek på middels varme til den er gjennomstekt. (Jeg steker den kun på en side for å få finest farge). Dette gir 2 spinat wraps eller en tykk ?

Chiapudding toppet med mango, appelsin, blåbær og kokosflak 

Dette må sies å være en av mange favoritter. En helt nydelig kombinasjon av smaker. Oppskriften finner du her: CHIAPUDDING TOPPET MED MANGO, APPELSIN, BLÅBÆR, SUKKERFRI BRENTEMANDLER OG KOKOSFLAK

Jeg pleier stort sett å ha en ferdig chiabase i kjøleskapet ,slik at jeg har chiapudding på 1,2,3 og ferdig bløtet chiafrø til bruk i smoothier.

Oppskriften på den finner du her: Chiapudding og fremgangsmåte på chiabase med inspirasjonsbilder til flere varianter

Som dere ser bruker jeg mye av de samme basene og har noen favoritter som går igjen.  Håper dere fikk noen tips og kanskje ble inspirert til ukas matpakker ?

Kollagenet jeg bruker er MyoCollagen som du får tak i hos Www.MyoRevolution.no        Bruk koden elise15 å få  15% rabatt på hele ditt kjøp. Flere av Njie sine produkter får du hos Fitstyle.no og ved bruk av koden 《SPORTYBAKERN 》 får du 10% rabatt.

Legg gjerne igjen en kommentar om du likte innlegget, og kom gjerne med tilbakemelding om det er noe du vil jeg skal komme med inspirasjon eller oppskrift på.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *