Middager

Saftige hamburgere 🤗

Hvem blir vel ikke fristet av en saftig god hamburger 😍

Vi hadde mye rester av både potetsalat og salat etter 17mai, pluss at vi hadde masse karbonadedeig. En fin måte å bruke opp maten vi har, for ikke å kaste mat og i tillegg få en herlig ny rett.

Hamburgere er ofte helgemat eller noe vi lar oss friste av dagen derpå. Mange forbindelse hamburgere med noe usunt, men det har selvfølgelig noe å gjøre med hva som er i de. Jeg er glad i litt smak og gjerne litt spicy.

Ønsker du en vegetar hamburger er rødbet hamburgeren min soleklare favoritt : https://www.sportybakerhansen.no/2018/07/18/kjottfri-mandag-med-rodbet-burgere/

Det er enkelt å lage og disse hamburgerne er saftige og fulle av smak. Jeg liker de saftige og lagde derfor 3 store og to litt mindre burgere, men lager du de mindre får du selvfølgelig flere.

Ingredienser:

1 kg karbonadedeig

1 finhakket tomat

3 pressede hvitløksfedd

1/2 finhakket rød chili

1 stor ss grov sennep med frø

2 egg

1 ss potetmel

2 ts spisskummen

1 stor ss jalepeno smøreost (ikke et must, men det gir god smak)

En god klype maldonsalt og pepper

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 grader.

Del å kutt ingrediensene til hamburgeren som beskrevet over, og bland alt i en bolle. Jeg bruker hendene og knar deigen sammen.

Ha så litt vann eller olje på hendene og stek de ca 1 min på hver side på svak varme, ta på ost om du vil ha det og stek de videre noen minutter i ovnen. (Jeg lager ofte ekstra og fryser ned, når jeg først lager).

Server gjerne hamburgeren med potetsalat og en god salat. Oppskriften på tilbehøret til hamburgeren finner du her: https://www.sportybakerhansen.no/?p=2910

Er du glad i spice og søtpotetfries, har jeg en god oppskrift på det og guacomole her:https://www.sportybakerhansen.no/2018/07/18/hjemmelagd-spicy-cheeseburger-med-guacamole-og-sotpotet-fries/

Ønsker du å ha hamburgerbrød bruker jeg gjerne disse proteinrundstykkene https://www.sportybakerhansen.no/2018/07/18/proteinrundstykker-med-gulrot/ uten gulroten eller kjøper noen grovere på butikken.

Håper det smaker🤗

Legg gjerne igjen en kommentar, det er alltid koselig å høre hva dere syns. Eller tagg meg med @sportybakern eller #sportybakerhansen.

One Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *