Middager

Spicy cheeseburger med tzatziki

Kan jeg friste med en spicy cheeseburger med tzatziki?

Hvem blir vel ikke fristet av en saftig god hamburger?

Hamburgere er ofte helgemat eller noe vi lar oss friste av dagen derpå. Mange forbinder hamburgere med noe usunt, men det har selvfølgelig noe å gjøre med hva som er i de. Nå er det uansett helg og perfekt å lage noe digg. Jeg er også glad i litt smak, så disse er litt spicy.

Ønsker du en vegetar hamburger er rødbet hamburgeren min soleklare favoritt : https://www.sportybakerhansen.no/2018/07/18/kjottfri-mandag-med-rodbet-burgere/

Det er enkelt å lage, og disse hamburgerne er saftige og fulle av smak. Jeg liker de saftige og lagde derfor 3 store og to litt mindre burgere, men lager du de mindre får du selvfølgelig flere.

Ingredienser:

400g karbonadedeig
2 Hakket/ presset hvitløk
1 egg
1/2 – 1 hakket rød chili
Hakket pepperoni eller chorizo
Salt og pepper
Ost denne gangen brukte jeg faktisk cheddar 😋

Tilbehør:

Crispy eller hjertesalat
Fersken i skiver
Tomat i skiver
Rødløk avokado i skiver

Grove hamburgerbrød, jeg bruker som regel protein rundstykkene til, linken finner du lengre ned.

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 grader.

Del å kutt ingrediensene til hamburgeren som beskrevet over, og bland alt i en bolle. Jeg bruker hendene og knar deigen sammen. Om du vil er det også godt med jalapenõ smøreost i, for å spice den enda mer opp.

Ha så litt vann eller olje på hendene og stek de ca 1 min på hver side på svak varme, ta på ost om du vil ha det og stek de videre noen minutter i ovnen. (Jeg lager ofte ekstra og fryser ned, når jeg først lager).

Er du glad i spice og søtpotetfries, har jeg en god oppskrift på det og guacomole her:https://www.sportybakerhansen.no/2018/07/18/hjemmelagd-spicy-cheeseburger-med-guacamole-og-sotpotet-fries/

Ønsker du å ha sunnere proteinrike hamburgerbrød bruker jeg gjerne disse proteinrundstykkene https://www.sportybakerhansen.no/2018/07/18/proteinrundstykker-med-gulrot/ uten gulroten eller kjøper noen grovere på butikken

Slik gjør du:

Sett ovnen på varmluft og 200 grader.

Del så opp ingrediensene til hamburgeren som beskrevet over, og bland alt i en bolle.  Ha så litt vann på hendene og stek de ca 1 min på hver side på svak varme, ta på ost og sett de inn i ovnen til osten er smeltet. (Jeg lager ofte ekstra og fryser ned, når jeg først lager).

Vask salaten og grønnsakene, og del opp.

Til tzatzikien:

Ca 3 dl gresk yoghurt

2 pressede hvitløk

1 raspet agurk

Litt salt og pepper

Olivenolje

Slik gjør du:

Ta frem en bolle og ha den greske yoghurten i. Skyll og rasp agurken, press ut litt av vesken med papir eller et kjøkkenhåndkle. Press hvitløken, ha agurken og hvitløken i bollen, tilsett salt og litt pepper og bland alt. Server med litt olivenolje på toppen.

Legg hamburgeren på hamburgerbrødene og server med litt av alt.

Er du ikke glad i tzatziki, er guacomole et annet godt alternativ.

Guacamole:
1 Avokado
1/2 Chili i små biter
1/2 tomat i små biter
1/2 presset lime
Hakket fersk koriander
Ca 1 ts hvitløkspulver
Litt maldonsalt

Del avokadoen, ta ut steinen og mos avokadoen med en gaffel over i en bolle. Del resten av ingrediensene som beskrevet over og bland alt.

Er du glad i søtpotet fries til, finner du oppskrift på det her: https://www.sportybakerhansen.no/2018/07/18/hjemmelagd-spicy-cheeseburger-med-guacamole-og-sotpotet-fries/

Håper det smaker🤗

Følg meg gjerne på Instagram @sportybakern for mer inspirasjon på trening, kosthold og sunnere bakst og snacks. Eller legg gjerne igjen en kommentar her, det er alltid koselig å høre hva dere syns.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *