Annet som er helsefremmende og forebyggende,  Desserter,  Julekaker og snacks,  Sjokolade,  Snacks

Sjokolade med flytende salt lakrisfyll

Sjokolade med flytende salt lakrisfyll?

Er du glad i lakris ? Da må du teste denne!

Nå står helgen for tur og du har kanskje lyst på noe godt, og for mange vil det være sjokolade.

Med få ingredienser lager du enkelt sjokoladen selv, og beholder all næringen og smaken i kakaoen. Bytt sukkeret med sunnere alternativer, som er mer blodsukker vennlig. Resultatet er en næringsrik sjokolade man kan nyte med god samvittighet.

En sjokolade proppfull av deilig næring og antioksidanter, naturlig søtet og uten melk eller gluten så den vil kunne passe for de fleste.

Ingrediensene under holder til ca 15 sjokoladebiter. Lag gjerne ekstra når du lager og test gjerne forskjellig fyll. Se flere forslag lengre ned, eller søk på sjokolade i søkefeltet, så får du opp flere.

Innlegget inneholder reklame fra økosjokolade. Bruk koden SPORTYBAKEREN å få 15%rabatt på alt i butikken hos økosjokolade. Du får kjøpt alle ingrediensene her: https://www.okosjokolade.no/nettbutikk

Ingredienser:

Sjokoladen: 50g kakaomasse 
25 g kakaosmør
20 g agavesirup / evt yaconsirup

Lakris fyllet:
3 ss agavesirup
1 ss cashewnøttsmør
Ca 1,5 ts lakrisrot pulver (2 litt store ts om du vil ha mye lakrissmak)
En god klype maldonsalt (om du vil ha salt lakrisfyll)

Ha evt i 1 ts lucumapulver for enda mer karamellsmak.

Fremgangsmåte:
Start med å sette formen i fryseren, bruk gjerne en silikonform, da den er enkel å få sjokoladen ut av.

Smelt kakaomasse og kakaosmør i vannbad, og bland inn agavesirupen. La blandingen stå fremme til den så vidt begynner å tykne. Ta formen ut av fryseren, fyll den halvfull og bruk en liten pensel, skje eller lignende for å dra sjokoladen opp rundt kanten på formen. Sett formen i fryseren til sjokoladen stivner. Gjenta eventuelt prosessen med pensel. for å være sikker på at du har et skall som vil holde på fyllet og som tåler at du trykker den ut av formen.

Bland så sammen agavesirup, cashewnøttsmør, lakrispulver, maldonsalt og eventuelt litt lucumapulver i en liten bolle. Bruk en skje og fyll hvert hjerte 3/4 fullt med fyllet. Noen fryseren den før de har sjokoladetrekk over,

men jeg gjør det med en gang. Hell over resten av sjokoladen så den når kanten av formen. Sett i fryseren til den har stivnet. Oppbevares deretter i kjøleskap eller i fryseren.

Flytende herlig fyll ?
Jeg lagde disse tre samtidig når jeg først var igang. Dagens sjokolde og de to første forlagene under her.

Er du mer glad i karamell? Da er denne oppskriften å anbefale: https://www.sportybakerhansen.no/2019/07/25/flytende-salt-karamell-naturlig-sotet-sjokolade/

Eller denne med salte mandler: https://www.sportybakerhansen.no/2019/08/04/hjemmelagd-sjokolade-med-salte-mandler/

Eller kanskje denne: https://www.sportybakerhansen.no/2018/12/19/sukkerfri-sjokoladetrofler-med-karamell-og-havsalt/ en av mine favoritter.

Er du en av de som liker å gi hjemmelagde gaver? Lag litt sjokolade da vel. Jeg kjenner ingen som ikke ville blitt glad for det ?

For flere sjokoladeoppskrifter søk på sjokolade i søkefeltet ?

Følg meg gjerne på Instagram @sportybakern for mer inspirasjon på trening, kosthold og sunnere bakst og snacks. Eller legg gjerne igjen en kommentar her, det er alltid koselig å høre hva dere syns ❤

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *