
Sjokolade med flytende salt lakrisfyll
Sjokolade med flytende salt lakrisfyllđ
Er du glad i lakris ? Da mÄ du teste denne!
NÄ stÄr helgen for tur og du har kanskje lyst pÄ noe godt, og for mange vil det vÊre sjokolade.
Med fÄ ingredienser lager du enkelt sjokoladen selv, og beholder all nÊringen og smaken i kakaoen. Bytt sukkeret med sunnere alternativer, som er mer blodsukker vennlig. Resultatet er en nÊringsrik sjokolade man kan nyte med god samvittighet.
En sjokolade proppfull av deilig nÊring og antioksidanter, naturlig sÞtet og uten melk eller gluten sÄ den vil kunne passe for de fleste.
Ingrediensene under holder til ca 15 sjokoladebiter. Lag gjerne ekstra nÄr du lager og test gjerne forskjellig fyll. Se flere forslag lengre ned, eller sÞk pÄ sjokolade i sÞkefeltet, sÄ fÄr du opp flere.
Innlegget inneholder reklame fra Þkosjokolade. Bruk koden SPORTYBAKEREN Ä fÄ 15%rabatt pÄ alt i butikken hos Þkosjokolade. Du fÄr kjÞpt alle ingrediensene her: https://www.okosjokolade.no/nettbutikk
Ingredienser:
Sjokoladen: 50g kakaomasse
25 g kakaosmĂžr
20 g agavesirup / evt yaconsirup
Lakris fyllet:
3 ss agavesirup
1 ss cashewnĂžttsmĂžr
Ca 1,5 ts lakrisrot pulver (2 litt store ts om du vil ha mye lakrissmak)
En god klype maldonsalt (om du vil ha salt lakrisfyll)
Ha evt i 1 ts lucumapulver for enda mer karamellsmak.
FremgangsmÄte:
Start med Ä sette formen i fryseren, bruk gjerne en silikonform, da den er enkel Ä fÄ sjokoladen ut av.
Smelt kakaomasse og kakaosmÞr i vannbad, og bland inn agavesirupen. La blandingen stÄ fremme til den sÄ vidt begynner Ä tykne. Ta formen ut av fryseren, fyll den halvfull og bruk en liten pensel, skje eller lignende for Ä dra sjokoladen opp rundt kanten pÄ formen. Sett formen i fryseren til sjokoladen stivner. Gjenta eventuelt prosessen med pensel. for Ä vÊre sikker pÄ at du har et skall som vil holde pÄ fyllet og som tÄler at du trykker den ut av formen.
Bland sÄ sammen agavesirup, cashewnÞttsmÞr, lakrispulver, maldonsalt og eventuelt litt lucumapulver i en liten bolle. Bruk en skje og fyll hvert hjerte 3/4 fullt med fyllet. Noen fryseren den fÞr de har sjokoladetrekk over,

men jeg gjÞr det med en gang. Hell over resten av sjokoladen sÄ den nÄr kanten av formen. Sett i fryseren til den har stivnet. Oppbevares deretter i kjÞleskap eller i fryseren.


Er du mer glad i karamell? Da er denne oppskriften Ă„ anbefale: https://www.sportybakerhansen.no/2019/07/25/flytende-salt-karamell-naturlig-sotet-sjokolade/
Eller denne med salte mandler: https://www.sportybakerhansen.no/2019/08/04/hjemmelagd-sjokolade-med-salte-mandler/
Eller kanskje denne: https://www.sportybakerhansen.no/2018/12/19/sukkerfri-sjokoladetrofler-med-karamell-og-havsalt/ en av mine favoritter.
Er du en av de som liker Ă„ gi hjemmelagde gaver? Lag litt sjokolade da vel. Jeg kjenner ingen som ikke ville blitt glad for det đ
For flere sjokoladeoppskrifter sĂžk pĂ„ sjokolade i sĂžkefeltet đ
FĂžlg meg gjerne pĂ„ Instagram @sportybakern for mer inspirasjon pĂ„ trening, kosthold og sunnere bakst og snacks. Eller legg gjerne igjen en kommentar her, det er alltid koselig Ă„ hĂžre hva dere syns â€

